Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
20. 8. 2007
viděl bych to obdobně:
první fabrikou skutečně připomíná spíše dobové napodobeniny
druhý je korodovaný originál z Vlašského dvora
Zaregistrován
7. 10. 2006
Souhlas, ten první je opravdu udělaný celkem zdařile, na první a ani na druhý pohled to v oběhu nikdo nemohl poznat. I ty litery jsou velice zdařilé. Obraz i písmo jsou provedeny velmi plasticky, zřejmě celkem hluboká ražba.
Zaregistrován
11. 2. 2016
Neznam rozdil mezi dobovou napodobeninou a falzem, jinak tu hlubokou razbu muze hodne delat to ostry bocni nasviceni, vynikne tak sebemensi nerovnost povrchu. U druhe mince ne vydet v oloupanych castech cervena barva, a tto sam znam z cisteni medaku ze zeme. Proto si stale myslim ze taky pujde o falzum, i kdyz vy se vyznate vic a bez mince v ruce se stejne nic nedozvime.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
6. 2. 2008
ta domnělá hlubost ražby je způsobena extrémním úhlem osvitu. Stačí se podívat na stín pod mincí, který je dlouhý, ale je způsoben pouhou tloušťkou mince. Tak ve stejném poměru bude i hloubka ražby.
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
6. 2. 2008
U druhé mince bude ten náznak červené barvy opět spíš technického rázu a to špatným vyvážením bílé barvy. Pravděpodobně ty vykorodované plochy budou ve skutečnosti šedé až šedo černé. Je to typická koroze způsobená bělící technikou v kombinaci s agresivní půdou, tak píše výše Oliver.
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
11. 2. 2016
Mozne to je, nejsem odbornik na grose a nikdy jsem tomuto nevenoval pozornost, budu vam verit, snad jen doplnim ze vyvazenim bile muzes dostat jen zlute nebo modre svetlo. A pro zajimavostr, jsem si ted vsimnul ze 3 fotky z tech 5ti jsou focene ve vodni lazni :-O Uz to urcite smrdlali v citronu.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
7. 10. 2006
Máte pravdu, na mobilu jsem si těch dlouhých stínů nevšiml.
Zaregistrován
21. 1. 2018
Dobrý večer kolegové, nejsem si jist variantou tohoto groše Václava II. Ražba není úplně dokonalá . Děkuji za vaše rady.
S pozdravem Petr
Obrázky:
Zaregistrován
6. 2. 2008
Smolík 2
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
24. 3. 2021
Dobrý den,
Prosím o názor odborníků zdali je tento groš originál a jaká je to varianta? Jsem začátečník a bohužel i po přečtení některých článků si pořád nejsem jist.
Zaráží mě i hmotnost 3,05g
Předem děkuji za pomoc.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.