Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
7. 8. 2014
Zdravíčko,
Mám tu zkomolený líc respektive vňejší opis grošíku jinak v nic moc stavu. Booemie, Graia. Myslíte, že se jedná o dvojráz? Vnitřní opis tomu nasvědčuje.
Díky
Obrázky:
Zaregistrován
7. 8. 2014
Ještě rub pro úplnost
Obrázky:
Zaregistrován
17. 8. 2010
Podle fotky se tam sice nejaky mensi dvojraz zda byt, ale rekl bych, ze spis to T v GRATIA na razidle nebylo..
Zaregistrován
28. 6. 2008
No, osobně si myslím, že tam muselo dojít k pořádnému pootočení razidla a jak bylo napsáno, je to vidět i ve vnitřním opisu, tak i ve vnějším, což je logické. Takže s tím T to bude složité prokázat.
Zaregistrován
28. 6. 2008
Kluci, nepsal jste náhodou někdo o groších s vylomenými punci? (něco mám matně v paměti a nemohu si vzpomenout, kde to bylo). Můžete mi prosím Vás poslat odkaz a nebo alespoň tip, ve kterém čísle a kde to vyšlo?
Děkuji.
Zaregistrován
3. 7. 2015
Korunko jeden grosik s vylomenym puncem se dnes objevil na LP treba vas bude zajimat:
https://www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/pg-211238/
Ostatně soudím že EU musí být zničena.
Zaregistrován
28. 6. 2008
Což o to, mně zajímá všechno :-) Ale mám pocit, že už o tomhle kluci psali. Jen nevím kde...
(také bych si přála něco takového najít, ale bohužel nehledám)
Zaregistrován
15. 7. 2007
ono to uz jako popsano je (Numismaticky sborník XI (1969–1970), str. 181–184), ale psat jsme o to chteli podrobneji, chteli jsme zpracovat podrobne nalez z Olesniku, v nemz je tech exemplaru vice, ale nejdriv s nami muzeum hralo takovou tu klasickou hru o rekonstrukci, revizi a uz ani nevim co jeste a ted uz je casu mene a o tu studii primarne zajem nemame (ale podkladu mame i bez muzea celkem dost, takze mozna az bude prilezitost to oprasime). ja jsem v jiste fazi proste prestal na muzeum nalehat, byt se zdalo, ze se to pomalicku obraci k lepsimu. jeste v roce 2014 jsem psal rediteli muzea oficialni zadost (klasickou postou), ale mam pocit, ze tim to lehce vyhnilo (aspon ted v adresari, kde silazuji komunikaci k tomu vidim jako posledni akci ten dopis ode mne). bud jak bud, muzeum proste nejaky zasadni zajem o zpracovani nalezu nemelo. rozhodne to nebylo takove to klasicke "vsema deseti". predstava, ze bych si ted kvuli tomu bral dovolenou a jel tam za svoje vlastni penize to nejak dokumentovat uz je hodne pase.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.