Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

podle mě zcela klasický Smolík č. 2
lev není malý ani menší a neodpovídá tomu ani lícní koruna

je tam ten malej rozdil, kterej se asi ofiko neresi, spociva v tom, ze koruna vubec neni v perlovci a ani se ho nedotyka. zrejme je to jen dano vzajemnou pozici jednotlivych puncu z nichz je slozeno telo lva nebo jeho posunutim. proto to beru tak, ze je lev mensi (ale nemeril jsem ho - mozna vubec neni). ale podle toho co pise jacx (a nemam duvod mu neverit) to neni podle terminologie ala "Nemeckova" (tam se objevuji "ofiko" uzivane terminy mensi/vetsi).

možná jsem se špatně vyjádřil - neřeším - neřešil jsem - to dle terminologie "Nemečkové"
já jako "menšího" lva značím takového, který má určité markanty shodné s groši Václava II. s malým lvem - a to na rubu (v některých znacích lva) i na líci - ale zcela typický malý lev to není - ten od Schimandla takový není
je pravda, že Němečková termín menší lev užívá - ale takový "menší" lev co do velikosti nic společného s "malým" lvem nemá

aha, tak jeste jinak nez jsem myslel🙂
kazdopadne "maly lev" to neni, tez kazdopadne Nemeckove "mensi" taktez nema co do cineni s "malym lvem". uz se to tu btw. aspon jednou resilo, zkuste nekdo pohledat.
zda je to podle Nemeckove "mensi lev" se bude muset nekdo mrknout, rozhodne i kdyby nakrasne ano, tak to stejne neresi popisek, ktery u teto polozky neni ok - cimz se to vicemene da uzavrit uz bez dalsiho patrani.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.