Děkuji Vám za cenné rady,
mohl bych ještě poprosit, k USA mám michel special 2003, tuto známku jsem si určil jako Ityp,barva Gelb, ale již nejsem schopen jít dál do druhu papíru, kde jsou možnosti X,V,,, myslíte, že je již nad rámec možností rozeznat druhy papíru?
Vidím, že těch druhů papíru je ještě více, podle mírného manuálu v katalogu michel usa speciel 2003 bych sondoval jako druh x
Ahoj Pavle ,dovod bol prozaicky,dolare.Poštove urady zapasili s problemom odlepovania použitych znamok ,ich čistenim od pečiatok a spatnym použitim.Gril mal zabranit odstranovaniu alebo zoškrabovaniu razitkovej farby.Tym že gril sposobil roztrhanie vlakien papiera a vytvoril hlboky relief razitkova farba sa vpila do hlbky a nešla už odstranit.
mamabc1234@gmail.com
americké známky jsou pro amatera těžké
děkuji kolegovi za odkaz, ty stránky k determinaci "starých ksichtů" jsou jedinečné.
Strávil jsem asi pulden, ale přesto si nejsem jistý, zda-li mám známku za 700, nebo 7000 Euro....
Bohužel také jedině expert, nebo laik po dvacetiletech práce může vysvětlit, proč je diametrální rozdíl v popisech od Michela, yvertu, nebo třeba právě weobé aplikaci...
Co se týče důvodu grilu, tady bych byl opatrný. Vzhledem k jeho užití, období,, počtu známek,
bych soudil, že šlo spíše o nějakou mánii nějakého vyššího uředníčka, ale z pohledu vývoje známek, dějin usa to asi nemělo pro dolarovou výtěžnost moc velký význam.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.