Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Zdravím Vás.
Určite Vám vyjdem v ústrety, celú tématiku okolo tohto sporu študujem. Bohužiaľ "prchám" na koncert a dostanem sa sem až zajtra. Určite sa však vyjadrím, už mám aj zopár postrehov, len si to ešte musím v hlave trochu usporiadať. Nech sa vám všetkým zatiaľ darí.

Na groších Václava IV. je TERCIVS proto, že Václav III. - poslední Přemyslovec - nebyl korunovanej českým králem a proto byl Václav Lucemburský vlastně třetím Václavem v pořadí českých korunovaných králů.
Nalezené groše vám rád určím i ocením, pokud zašlete jejich fota/skeny (nszn@seznam.cz)

Zdravím grošáky... :-) Včera jsem byl v Pze v Auree a přivezl jsem si mimo jiné i dva ucházející groše Václava II. Smolík 4 - tj. s kroužkem mezi Wencezlavs ° secvndvs. A protože nejsem jenom pokrytecký chlubil, prozradím vám, že tam mají ještě asi další čtyři a za přijatelné (myslím) ceny od 1400,- do asi 1900,-/kus:-)

Zdravím přátelé, kupodivu ještě žiju 😁 Trochu fofry v práci a ohledně bydlení, ale už je to lepší 😉
2 Pehu_ : pokud by to šlo, byl bych moc rád. Aurei asi nějak nejede web, takže nevím jak se domluvit, ale... pokud by jste byl tak laskav, kupte ten na líci nejzachovalejší na kterém jde nejlépe vidět kroužek - Smolík 4. Obratem Vám ho převodem na účet zaplatím. Cena ale jen do těch cca 2.000,- Kč jak píše Patason
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.