Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Tak jsem byl v Auree. Jen jsem tam vkročil a řekl jsem, že si jdu pro dalšího Smolíka 4, tak se maníkovi podlomily kolena, začal koulet očima a vysypal obsah igeliťáku na pult. Začal se v té kopičce hrabat a se slovy "teď už ty Smolíky nechám stranou" statečně hledal. Nenechal jsem se dlouho pobízet a hledal jsem taky. Nakonec jsme jich pár našli. Z nich jsem vybral dva nejhezčí a vybíral z nich jeden pro Archyho. Když už jsem ho vybral a dal si ho stranou, tak lvíček na tom, co zůstal začal kňourat, že tam nechce zůstat, že se chce taky podívat do světa a že proč jsem si nevybral jeho - je stejně hezkej jako ten první. Tak jsem je vyměnil, ale to zase ten druhý lvíček začal slzet a tlapkou si otírat oči a že mu to nemůžu udělat, že ho tam nemůžu nechat, že je taky pěknej. No co jsem měl dělat. Neměl jsem to srdce je tam nechat. Nakonec jeden z nich už cestuje na Slovač k Archymu a druhej se usídlil u mě. Doufám, že se lvíček cestovatel na poště nenachladí a najde tu správnou cestu k Archymu.

PEHU: Na sběratel.net je publikovaný text mojej piesne Mince v tráve. Možno aj kvôli tomu som si úprimne myslel, že najväčší (ak nie jediný) básnik na tomto fóre som ja. A Ty si ma s takou ľahkosťou vyviedol z omylu, že by som sa mal nad svojou básnickou budúcnosťou naozaj zamyslieť🙂. Pekne si to napísal o tých "lvíčcích", naozaj ma to dojalo, taktiež ako tí "lvíčci" ani ja neznášam lúčenie😞 Dobre že si ich zobral oboch.
PEHU, vyzerá to tak, že budeme dobrí kamoši, ďakujem Ti že si mi vyšiel v ústrety, máš to u mňa. Si ďalší z tých, ktorí o rok v lete nesmú chýbať na veľkom Sběratel zraze v hlavnom meste numizmatiky, v Kutnej Hore.

To All: Už asi půl roku vozím s sebou po aukcích příručku, kterou jsem si vytvořil pro vlastní potřebu k určování pražských grošů a jejich dílů. Jsou to seskenované ryze typologické části základních prací pro určování pražských grošů a drobných českých mincí období 1300 - 1547. Když tady vidím ten zájem po literatuře, dávám svoji příručku v plen. K určování a řazení mincí myslím plně postačuje, ale v každém případě doporučuji pořídit si časem originál těch publikací, je tam většinou ještě spousta doprovodného textu. Příručka je šikovná k operativnímu použití, avšak původní práce nahradit nedokáže. Současně prosím příručkou neobchodovat! Tu je:
první díl - souborná zpracování
druhý díl - speciální zpracování - groše
třetí díl- speciální zpracování - drobná mince
Jsou to PDFka o velikostech 5MB, 4MB a 1,5MB.
Příjemnou zábavu nad určováním mincí z vašich sbírek!😋
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.