Moderátoři: numismat, smith

Jozino89

Uživatel

Zaregistrován
13. 3. 2011

#91 - 5. 1. 2012, 10:47

Obrazkov tam je habadej:d budes sa vyzivat vtom:0

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#92 - 5. 1. 2012, 16:22

a je omnoho lacnejsi :-)

Suvorov

Uživatel

Zaregistrován
18. 2. 2011

#93 - 5. 1. 2012, 22:33

OK, přesvědčili jste mě, zítra si ho koupím 😁

Carpe diem, sed memento mori!

Suvorov

Uživatel

Zaregistrován
18. 2. 2011

#94 - 11. 1. 2012, 18:11

už ji mám doma, a můžu říct, že jsem celkem spokojený, takhle nějak jsem si ji představoval...

Napadá mě jedna otázka k určování stavu mincí všeobecně: co když je detail ostrý, ale v ploše je třeba měděnka nebo všeobecně koroze nebo jiná vada povrchu (nemyslím vrypy atd.)? Stane se pak díky tomu z mince v zachovalosti třeba 1/1 následně 2/2 apod. i když detaily jsou stále na úrovni 1/1? Snažím se pro sebe určovat kvalitu některých mincí, ale tohle mě trochu mate, byl bych rád, kdyby mi to někdo objasnil...

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#95 - 11. 1. 2012, 18:20

u novodobých(cca po r.1740) určitě, u starších jak kdy, dost záleží případ od případu, jak to opticky vypadá...(to je praxe) v teorii by vada měla označení stavu vždy zhoršovat

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Suvorov

Uživatel

Zaregistrován
18. 2. 2011

#96 - 11. 1. 2012, 19:18

myslel jsem si to, díky 🙂 systémů označování je víc (čísla, písmena - VF, EF atd.), liší se nějak v přesnosti, nebo je to jedno? co jsem pochopil, tak číselné označení nabízí širší škálu možností, takže by teoreticky mohlo být přesnější... v praxi ale stejně můžou 2 lidi označit stejnou minci každý jinak... 🙂

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2008

#97 - 12. 1. 2012, 09:50

Ony také ty větší grading firmy to řeší tím že minci ohodnotí více lidí nezávisle na sobě a pak se vezme průměr.
Jinak je to jak volba královny krásy, každý má jiný názor. Já se tímhle vůbec nezabývám, pro mně je důležité zda má mince pro mne nějakou historickou souvislost, jestli se mi líbí a pak jestli na ní mám nebo nemám.😋 😉

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#98 - 12. 1. 2012, 10:04
Ony také ty větší grading firmy to řeší tím že minci ohodnotí více lidí nezávisle na sobě a pak se vezme průměr. Jinak je to jak volba královny krásy, každý má jiný názor. Já se tímhle vůbec nezabývám, pro mně je důležité zda má mince pro mne nějakou historickou souvislost, jestli se mi líbí a pak jestli na ní mám nebo nemám.😋 😉

Ale znalost férového ohodnocení kvality je pro nás velice důležitá, protože zachovalost má přímý vliv na cenu mince, jsou to spojené nádoby, které rozhodují o tom, jestli budeme přeplácet, nebo nikoli a abychom se nedostali do role spousty našich sběratelů, kteří kupují nadhodnocené mince. Zjednodušeně řečeno, například kupují mince v zachovalosti dvě, ale platí za ně ceny, které odpovídají o půl až stupeň zachovalejším ražbám. Nadarmo se neříká, že na našich aukcích je tento materiál nejdražší v rámci celé střední Evropy.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Kucera

Moderátor

Zaregistrován
6. 7. 2009

#99 - 12. 1. 2012, 10:28

Ja uz jsem se uvadenym stupnem zachovalosti napr. u minci z aukci prestal jiz davno ridit, nazor na minci si utvarim sam bud pri osobni prohlidce nebo na zaklade kvalitni fotografie. Leckdy na mne lepsim dojmem pusobi treba mince v deklarovane zachovalosti 2 nez ta se sice zachovalymi vsemi detaily ale se skrabanci ci uhozy v plose ktere leckdy nejsou u popisu ani deklarovane.

Suvorov

Uživatel

Zaregistrován
18. 2. 2011

#100 - 12. 1. 2012, 10:45

Taky si názor na minci udělám, když ji vidím, napsaný stupeň zachovalosti tam ani nemusí být, ale když si člověk píše poznámky o dosažených cenách a pak třeba za měsíc, půl roku atd. bych se na ně chtěl podívat, měla by tam asi být aspoň orientačně nějaká zachovalost poznamenaná... dávat ke každé poznámce fotku by bylo trochu složitější 🙂

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.