ČSF = Česká a slovenská farmacie, odznak pravdepodobne zo zjazdu farmaceutov
pohladnice mesta Komárno: http://komarno-pohladnice.blogspot.com
email: komarno.pohladnice@gmail.com
Dobrý den, víte to jistě? Dnes existuje česká farmaceutická společnost, která svou historii zahájila jako český svaz lékárníků v roce 1871, poté se v roce 1875 přejmenovala ČFS- česká farmaceutická společnost, ta v roce 1899 na českou lékárnickou společnost a v roce 1919 v prosinci na ČSLS- Československá lékárnická společnost. Jestli existovala v nové vzniklé Československé republice i jiné farmaceutické sdružení, jsem ovšem nedohledal. Proto ten návrh na ústav lékařské historie. Pokud jste to někde vyčetl, můžete to sem hodit? Docela mě to zajímá.w
Ahoj všichni, přeposílám odezvu farmaceutického muzea.
snažil jsem se dohledat jakékoliv informace k odznaku, nemohu však přijít na žádnou souvislost s farmacií. Zachycenou zkratku ČSF v roce 1919 nepoužívala žádná farmaceutická organizace, Československá lékárnická společnost byla založena teprve v prosinci 1919, což neodpovídá dataci 30. 3. 1919. Nemohlo by se jednat například o Československý svaz footbalový, založený také v roce 1919? Pokud bych přesto narazil na nějaké informace, které by pomohly s určením odznaku, jistě Vám ozvu.
S pozdravem
Mgr. Ladislav Svatoš
České farmaceutické muzeum
Dakujem za snahu a obetavosť.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.