Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Jů, super! Moc děkuji. Takže to není Benedikt.. Ha, takže v tom bazaru měli pravdu a my jim to nevěřili. Nu, to víte, já jsem původem z Karlových Varů a moji rodiče teď bydlí v Nové Roli, takže mě tato porcelánka tak nějak zajímá. I její hodně poutavá minulost..
Asi už je to tak. Chodím po bazarech, blešácích apod a zkoumám značky. U kamarádů doma nebo příbuzných to samé 😃 Zajímám se o to intenzivněji necelý rok a stejně vím pořád úplný prd. Bez Rukvěti sběratele porcelánu nedám ani ránu...
Já jí doma mám. Půjčili mi ji pánove starožitníci, co sídlí kousek od našeho domu. Bohužel jsem ji ještě nestihla pořádně přečíst, ae chystám se na to (už dva měsíce).. Takhle na prolistování mi nepřišla bezkonkurenční, takže díky za tip, prostuduji!
......
Já jí doma mám. Půjčili mi ji pánove starožitníci, co sídlí kousek od našeho domu. Bohužel jsem ji ještě nestihla pořádně přečíst, ae chystám se na to (už dva měsíce).. Takhle na prolistování mi nepřišla bezkonkurenční, takže díky za tip, prostuduji!
No tam jde o historii porcelánek, ale hlavně o značky a jejich dataci. Je to vlastně do toho roku , kdy byla kniha vydána. Už jen to, že ji mají starožitníci o něčem svědčí. Jde spíše o určení starožitného porcelánu a při svém sbírání talířů stopro narazíte na nějaký starožitný.Jde o bibli sběratelů starožitného porcelánu, ale nepřesvědčuji vás o svém názoru.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.