Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

zuzanicepalice

Uživatel

Zaregistrován:
24. 10. 2019

Vytvořeno:
3. 12. 2019, 19:53

Vaše zaujatost touto obyčejnou značkou porcelánky z Nové Role mě,paní Zuzano(?) přiměla, aby jsem se po dlouhé době přihlásil a poslal Vám ( pokud jsem nezapomněl jak) obrázek této značky.Je otištěna v sestavě značek, které se v porcelánce používaly po roce 45. Bez bližšího určení - tedy klidně , jak už tady bylo řečeno , i ta 70-80 léta. Takže - existuje , ví se o ní 🙂 ...

Jů, super! Moc děkuji. Takže to není Benedikt.. Ha, takže v tom bazaru měli pravdu a my jim to nevěřili. Nu, to víte, já jsem původem z Karlových Varů a moji rodiče teď bydlí v Nové Roli, takže mě tato porcelánka tak nějak zajímá. I její hodně poutavá minulost..

lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

Vytvořeno:
3. 12. 2019, 20:27

Jů, super! Jste mi hodně sympatická už tím nadšeným zvoláním po příspěvku s novými informacemi ... to značí jen to, že tady máme novou a nadšenou sběratelku a to je moc fajn 😉 Jů, super! ... je to krásné a zapálené zvolání vycházející přímo ze srdíčka 😃

lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

Vytvořeno:
3. 12. 2019, 20:34

Já rád říkávám toto : Sběratelství je nemoc, která naštěstí není smrtelná, ale je do konce života nevyléčitelná. Jste nakažena, gratuluji 😃

zuzanicepalice

Uživatel

Zaregistrován:
24. 10. 2019

Vytvořeno:
3. 12. 2019, 21:03

Já rád říkávám toto : Sběratelství je nemoc, která naštěstí není smrtelná, ale je do konce života nevyléčitelná. Jste nakažena, gratuluji 😃

Asi už je to tak. Chodím po bazarech, blešácích apod a zkoumám značky. U kamarádů doma nebo příbuzných to samé 😃 Zajímám se o to intenzivněji necelý rok a stejně vím pořád úplný prd. Bez Rukvěti sběratele porcelánu nedám ani ránu...

lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

Vytvořeno:
3. 12. 2019, 21:11

Já do starožitností dělám už asi sto let a stejně pořád vím prd leda a tři koledy k tomu. Hodně věcí jsem se dozvěděl až tady, takže Sběratel.com funguje skvěle i pro starý pardy, jako jsem já. Vidíte, že i tady vám nakonec poradili ... Jindras

lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

Vytvořeno:
3. 12. 2019, 21:22

Jinak sežeňte si knihu KOUZLO KERAMIKY A PORCELÁNU od Aleny Braunové, bohužel musíte přes net a antikvariáty. Zatím bych řekl nepřekonatelné dílo i když už hodně staré. A je to lepší, než Rukověť sběratele a o hodně, nesmí chybět žádnému sběrateli.

lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

Vytvořeno:
3. 12. 2019, 21:27

zuzanicepalice

Uživatel

Zaregistrován:
24. 10. 2019

Vytvořeno:
4. 12. 2019, 07:57

Jinak sežeňte si knihu KOUZLO KERAMIKY A PORCELÁNU od Aleny Braunové, bohužel musíte přes net a antikvariáty. Zatím bych řekl nepřekonatelné dílo i když už hodně staré. A je to lepší, než Rukověť sběratele a o hodně, nesmí chybět žádnému sběrateli.

Já jí doma mám. Půjčili mi ji pánove starožitníci, co sídlí kousek od našeho domu. Bohužel jsem ji ještě nestihla pořádně přečíst, ae chystám se na to (už dva měsíce).. Takhle na prolistování mi nepřišla bezkonkurenční, takže díky za tip, prostuduji!

lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

Vytvořeno:
4. 12. 2019, 08:05

......
Já jí doma mám. Půjčili mi ji pánove starožitníci, co sídlí kousek od našeho domu. Bohužel jsem ji ještě nestihla pořádně přečíst, ae chystám se na to (už dva měsíce).. Takhle na prolistování mi nepřišla bezkonkurenční, takže díky za tip, prostuduji!
No tam jde o historii porcelánek, ale hlavně o značky a jejich dataci. Je to vlastně do toho roku , kdy byla kniha vydána. Už jen to, že ji mají starožitníci o něčem svědčí. Jde spíše o určení starožitného porcelánu a při svém sbírání talířů stopro narazíte na nějaký starožitný.Jde o bibli sběratelů starožitného porcelánu, ale nepřesvědčuji vás o svém názoru.

lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

Vytvořeno:
4. 12. 2019, 08:13

Jindras, když vám dával odkaz na značení, tak si myslím, že použil právě tuto v uvozovkách bibli pro sběratele porcelánu....

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.