Zaregistrován
28. 6. 2008
turtle- no, tak to pak jo 😉 Tu dobu jsem opravdu moc nevnímala, jen ty soudružky učitelky... 😃 , ale Kacuro jako 13. měsíček, to také není špatný nápad 😆
Kacuro- tak vidíš, to budeš určitě úspěšný hledač, mušle taky beru, i když živočišná houba je mnohem lepší 😉
Prostě to nelam přes koleno. Až někdy na to budeš mít náladu a vyrazíš, tak nálezy beru.
Zaregistrován
7. 10. 2006
korunko: pár odkazů, abys věděla v jakém zajímavém místě bydlím😃
http://cs.wikipedia.org/wiki/Salesiova_výšina
ale s těmi skálami se domu tahat nebudu😃
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
No vidíš, to je zkamenělin ...
..to uplně vypadá jako opuky na Mělnicku. No, celé skály posílat nemusíš, stačí jen pár pěkných vzorků 😆 😆 😆
Jen doufám, že to kopeš opravdu za barákem ... (viz. poslední věta ve wikipedii 😆 )
Zaregistrován
7. 10. 2006
jo ty skály jsou asi kilometr daleko a lidi už dávno skoro všechny ty mušle vyloupali ... teď už jsou tam po nich spíš jen ty díry. ale tady kus za barákem jsou takové obrovské propadliny a ta houba je z nich, takže se kope v podstatě cca 8-10m pod povrchem
Zaregistrován
16. 2. 2008
Také tu mám jednu zkamenělost, ten groš tam ovšem nebyl, ten je jen pro měřítko 😞
Obrázky:
Zaregistrován
28. 6. 2008
No vidíš, kdyby jsi to chtěl i s tím grošem zahodit, tak mi to taky můžeš poslat 😆
Jinak co to vůbec je? Nějaké pygidium trilobita, nebo nějaký ramenonožec, či jiná prapotvora?
Kacuro- no vidíš, tak to je klasika. Když je někde cedule nesbírat, hned to lidi seberou 😆
Ten sběr za barákem- není to v takové hloubce moc nebezpečné?
Zaregistrován
7. 10. 2006
na tom šutru od želvouna vidím zlamenělinu můry😃
Leni neboj, ty propadliny jsou hrozně velké díry, mají v průměru třeba 30-50m, když jsme byli děti, tak jsme vždycky říkali, že jsou tam proto, že tam spadla atomovka😃 no ale jednou jsem se tam propadl, na jednom místě se ta zem trochu houpala, jenže vedle na velkém vzrostlém buku byla udělaná houpačka a tak jsme tam samozřejmě jako parchanti chodili. no a jednou takhle před odpoledním vyučováním jsme tam zase šli, někdo se houpal, ostatní jsme tam kolem pobíhali a já se propadnul😃 naštěstí tam byly kořeny, tekže jsem nevjel dovnitř, ale měl jsem v zemi jen celé nohy a zarazil jsem se o ten kořen až u pindíka😃 kluci mě pak tahali ven a po škole jsme tam šli s baterkama na průzkum. trochu hlíny jsme ještě odkopali a zjistili, že ta dutina byla úzká, v průměru třeba jen 3m, díra se zužovala do špičky a stáčela se do strany a byla hluboká také jen tak 3m. později se to postupně propadalo víc, takže teď už je ta ďoura o něco větší a hlubší, ale ne o moc.
Zaregistrován
28. 6. 2008
..vau, no nerada bych tě měla na svědomí 😲
Zaregistrován
7. 10. 2006
neboj se, dobře to dopadne ... kdyby něco, tak mi namaluješ pěkný funerální obrázek na hrobeček😃
Zaregistrován
16. 2. 2008
Ten groš by padnul na poštovné.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.