Zaregistrován
11. 6. 2020
Zdravím... nezná někdo určení odznaku , vzadu je spona a výrobce Šmakal Praha... díky Jirka
Obrázky:
Zaregistrován
6. 1. 2013
Tento odznak zde již jednou byl, nikdo neurčil. Patří to však ke katolíkům hradecké dieceze.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
11. 6. 2020
Tak to jsem nevěděl, že už tu byl... každopádně děkuji za tuto stopu... zkusím jim tam napsat...díky Jirka
Zaregistrován
11. 6. 2020
Tak odznak zjištěn..Spolek pro udržování válečných pomníků na bojišti královo - hradeckém v Hradci Králové založen 2.12.1888...zakladatel Jan Nepomuk Steinsky, válečný invalida z bitvy u Hradce Králové r.1866
Na odznaku erb Hradec Králové
růže je erb prvního protektora spolku z r.1892 Vilém princ ze Schaumburg - Lippe
Kříž v erbu jsou Johanité kteří se podíleli na vzniku hrobů a pomníků.... podkladové barvy habsburská monarchie....
Zaregistrován
6. 1. 2013
Výtečné tak tedy jde o velmi vzácný odznak. Na Hradec mám celkem dobré kontakty, no, ale zklamal jsem
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
11. 6. 2020
No myslím, že jich asi už moc nebude... každopádně vám děkuji navedl jste mě správným směrem...
Zaregistrován
6. 1. 2013
Je to moc hezké, pokud se něco podaří, zde jste podal pomocnou ruku Vy mně a za to já děkuji.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
16. 2. 2008
A co znamená ta zkratka O.V.P.U. ? 🙄
Zaregistrován
24. 1. 2015
Nevím, odkud pochází Vaše pravděpodobně mylné info. Ale po dohodě s kolegou Kudrnou (je přes válku 1866):
Erb Schaumburg - Lippe má růži ve stříbrném (bílém) poli, jako Rožmberkové. Kdo ji má ve zlatém (žlutém) poli nevím.
Maltézký řád (Johanité) má ve znaku bílý kříž v červeném poli, nikoliv naopak, jako je na odznaku. Takto to má Červený kříž.
Zkratka OVPÚ - na dlouhé ú na konci mne napadá jen ústav, útvar nebo úřad. Přikláním se k ústavu. Např. "pečovatelský ústav" (viz Červený kříž). Nebo policejní úřad vzhledem k meči.
Od původního majitele mám u odznaku poznamenané datum 1910, což odpovídá vzhledu .
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.