Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Světové poštovní známky » United Nation KLEINBOGEN

Vykupminci.cz
Numisargo

United Nation KLEINBOGEN

Moderátoři: Akir, ikanek, Jaromir, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
Nemáte někdo, nevíte u katalogu Michel, nebo i jiného, jestli nově neuvádí hodnoty Bogen? Mám jen starší katalog 2007 a ten uvádí /například N.595-596 kromě hodnot známek i hodnoty ZF - s popisným textem a dále v podtextu uvádí jen že u této známky, nebo serie známek jsou bogen 12 ks s popisem r ruzných jazyků. Ale hodnoty nikde neuvádí.
Děkuji za případné info.
Registrovaný uživatel
Tak s odstupem si zde sám odpovím, třeba to někomu pomůže.
Nakonec jsem si koupil za stovku special katalog pro osn Michel 2008. Vzhledem k tomu, že jsem měl záměr udělat rozumný a uplný komplet, zvolil jsem rok 2010.
Pokud bych si chtěl koupit katalog nový, stál by kolem 1500 a známek z období 2010-2024 už moc nemám.

Takže to je příspěvek ke katalogu.

Nicméně ještě poznamenám. Na destinaci OSN jsem šáhl jaksi z potřeby věnovat se chvíli jednoduché a klidné filatelii. Pokud člověk zpracovává destinaci, kde měří zoubky, zkoumá WZ, trápí se barvami, pak si možná prostě potřebuje odpočinout.
Tak jsem vzal nějaké zásoby OSN, co jsem předtím koupil ve větších celcích a k tomu jsem věnoval ještě pár týdnu a za velmi levný peníz dokoupil, co mi připadalo výhodné.

Pak jsem se asi měsíc věnoval klidné práci zasklení generální sbírky všech tří sídel, tedy NY,WIEN,GENEVA. Použil jsem program na tisk předtištěných alb, zasklil wavidkami a vložil do eurofolií a umafánových desek. Celkové náklady na materiál cca 1500 korun. Dohromady 16 vazaču exacompta vesměs o 100 listech.
Ke všemu jsem přiřadil ofocený katalog, vesměs schovaný mezi listy, abych neplýtval prostorem.

OSN je zajímavá destinace. Je to bezesporu zcela samostatná oblast, žádná motivová věc. Na zpracování a získání to není složité ani drahé. Pokud ovšem člověk nechce pokračovat dalším rozšiřování na trochu specielní věci OSN jako administrativní uzemí, sympatizující země a podobně.
A samozřejmě je zde velké množství možností sbírku prokládat více formami FDC, výběrových tisků, společných tisků tří center a podobně.
Vlastní hodnotu, vyjádřitelnou katalogovou hodnotou dle Michelu tvoří zejména ZD-BOGEN čímž se za celek dostáváme na hodnotu s 4 nulami.

Nechci psát romány, tak jenom pár fotek.


Opravdu škoda, že není v možnostech přispivatelů formovat obrázky, aby se vkládaly ve správné orientaci, i když jsou připraveny ve správné viziu.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Ještě doplním takový malý přehled. Vzhledem k tomu, že jsem měl k dispozici i částečně nerozlepené zásilky poštovní služby, kterou měl sběratel objednánu, tak jsem si sečetl částky.
Vzal jsem to jen u Burro Geneva. Katalogová hodnota známek, tedy po jedné známce a aršících / bez fdc,bogen/ je 1969-2007 722E.
Pokud jsem k této částce velmi hrubým odhadem přičetl FDC,Bogen a další, dostal jsem se na částku 4500Eur.
Z listu zásilkové služby, kde jsem sečetl náklady mezi roky 1998-2010 jsem se dostal na částku po přepočtu cca 1800Eur .
Už to je zajímavé, jak si sběratel nechá zásilkovat známky, které v podstatě ani nevybalí a přijde ho to na
40 000 korun.
A jenom z jedné navíc ještě známkové podsekce.
Odhaduji, pokud bych tomu materiálu nedal nový kabát a nabídl jej na ebay jako "zásoby Geneva" tak při troše štěstí by se to prodalo za 100? 150 EUR.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: 1

Sběratel.com » Světové poštovní známky » United Nation KLEINBOGEN

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1