Moderátoři: Akir, smith, ikanek, regula_jan, Pavel_III
Zaregistrován
22. 4. 2022
Inak, mnou spomenuté maďarské katalógy (príspevok 4) rozoznávajú (pri emisii 1871) 4 resp. 3 farby ...
Zaregistrován
22. 11. 2019
Děkuji, to jsou zajímavé věci. Zatím jsem si stahoval a zkoušel vstřebat různé druhy padělků u těchto prvních madarských známek, , pak také rozdíly v litografickém a rytém vydání.
Rozlišit edici 1-6 a 8-13 je nad mé současné schopnosti, takže spíše zachovávám známky tak jak mám v albu po sběrateli. Nemám speciálku a michel jen lehce naznačuje u prvé edice vybledlé barvy a ostře vynikající linky u druhého vydání. To prostě nejsem schopen posoudit. Navíc u druhého uvádí dva druhy papíru, tenký i silný..
Jinak ale, pokud odpovím Xaverianovi, tak filatelie je o snaze známkám porozumět a určit si je i sám. Jít za znalcem bez vlastního bádání bych považoval za nezajímavé. Osobně bych spíše uvedenou známku určil jako 8b hellgrunlichgelb kvuli nazelenalému odstínu. Ale jak píšu, podstatnější jsou asi jiné věci, než barva.
Co se týče té formulace bodkovaný joska, ty neštovice jsou spíše nahodilý jev u prvé edice?
Zaregistrován
22. 11. 2019
Jinak odstínů je mezi těmito známkami opravdu hodně.
Obrázky:
Zaregistrován
22. 11. 2019
A na závěr ještě dotaz, prosbu o informaci k katalogové hodnotě korespondenčních lístků v hodnotě 2,3,5 kr, děkuji, vše ražené
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
No, padělky těch prvních známek snad neexistují (pokud vím). A rozlišit kamenotisk od měditisku není zase až tak moc složité, pokud je známka ve slušném stavu a razítko není po celé ploše. Pravda je dobré mít od každého vydání něco, aby to člověk "nakoukal". Obecně je kamenotisk (z principu) zcela plochý a takový neostrý. Ilustrativně dobře rozpoznatelné jsou telegrafní známky (távirda).
Bosna se, aspoň mně, určuje hůř. Tam je ten kamenotisk jakýsi lepší, či co.
Zaregistrován
22. 11. 2019
zde jsou některé padělky
Obrázky:
Zaregistrován
22. 4. 2022
koolabs napsal/a:
Děkuji, to jsou zajímavé věci. Zatím jsem si stahoval a zkoušel vstřebat různé druhy padělků u těchto prvních madarských známek, , pak také rozdíly v litografickém a rytém vydání.
Rozlišit edici 1-6 a 8-13 je nad mé současné schopnosti, takže spíše zachovávám známky tak jak mám v albu po sběrateli. Nemám speciálku a michel jen lehce naznačuje u prvé edice vybledlé barvy a ostře vynikající linky u druhého vydání. To prostě nejsem schopen posoudit. Navíc u druhého uvádí dva druhy papíru, tenký i silný..
Jinak ale, pokud odpovím Xaverianovi, tak filatelie je o snaze známkám porozumět a určit si je i sám. Jít za znalcem bez vlastního bádání bych považoval za nezajímavé. Osobně bych spíše uvedenou známku určil jako 8b hellgrunlichgelb kvuli nazelenalému odstínu. Ale jak píšu, podstatnější jsou asi jiné věci, než barva.
Co se týče té formulace bodkovaný joska, ty neštovice jsou spíše nahodilý jev u prvé edice?
Tento pohľad / postoj (ktorý som zvýraznil tučným písmom) mi je veľmi sympatický. Má ho každý filatelista (úplný začiatočník, pokročilý, aj skúsený), U zberateľov známok tento pohľad / postoj môže, ale nemusí absentovať...
Aj na základe toho som sa rozhodol Vám sem vložiť jednu stranu z katalógu. Budete mať s čítaním pravdepodobne problém, tak Vám potom v prípade záujmu môžem na e-mail zaslať PDF dokument s textom (tu je len obrázok textu) ktorý môžete potom „prehnať translatorom“ ...
Mohlo by Vám to pomôcť, čo sa týka rozlišovania vydania Kőnyomat (kameňotlač / litografia) od Réznyomat (medirytina).
Zaregistrován
22. 4. 2022
.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Á tak Sperati je umělecké dílo a má určitou hodnotu samo o sobě.😉 A zase to není až tak rozšířené.
Ale to je asi tak všechno. Aspoň mne nic skutečně zaznamenáníhodného nenapadá.
Když to porovnám s padělky všech možných přetisků, nebo s padělky definitivních známek Debrecína nebo Fiume ...
Rozhodně bych z toho neměl těžké spaní. U měditisků vůbec a u kamenotisků spíš člověk narazí na poškozenou známku.
Jo, ty typy, to je jiné kafe. Do toho se teda nepouštím (není to zase až tak levná záležitost).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.