Moderátoři: Šenfi, acme2000, smith

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
15. 12. 2012, 09:37

A který bankovní ústav jsi navštívil a kdy?

The Commonwealth Bank of Australia před rokem.

Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

Vytvořeno:
15. 12. 2012, 10:12

nojo, to jsou žabaři!🙂

nicméně u čr se dá obsah schránky pojistit, jsou omezení co tam být nemůžu, a výluky, ale jinak tam pojištění je

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
15. 12. 2012, 10:24

nojo, to jsou žabaři!🙂 nicméně u čr se dá obsah schránky pojistit, jsou omezení co tam být nemůžu, a výluky, ale jinak tam pojištění je

No to je to co říkám, dá se pojistit ale ne že banka automaticky ručí za obsah.

gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

Vytvořeno:
15. 12. 2012, 10:24

Když to tak vezmu, tak je to smysluplné.
I když máš nějaký obraz v trezoru/místnosti (soukromým), stejně si ho pojistíš proti krádeži. Totéž se týká bankovek, mincí či jiných vzácných sběratelských předmětů. A pak je jedno jestli je to schovaný v soukromým nebo bankovním trezoru/schránce.

České banky mají horní limit pojistky 800kKč pro schránku. Některé banky umožňují i připojištění za příplatek.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

Vytvořeno:
15. 12. 2012, 10:42

Když to tak vezmu, tak je to smysluplné. I když máš nějaký obraz v trezoru/místnosti (soukromým), stejně si ho pojistíš proti krádeži. Totéž se týká bankovek, mincí či jiných vzácných sběratelských předmětů. A pak je jedno jestli je to schovaný v soukromým nebo bankovním trezoru/schránce. České banky mají horní limit pojistky 800kKč pro schránku. Některé banky umožňují i připojištění za příplatek.

Za totáče to s pojištěním nebylo jednoduché, většina soukromých sbírek byla bez pojištění, dnes pojistí za patřičný obnos(a nemalý) každou sbírku!

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

Vytvořeno:
15. 12. 2012, 10:49

Když to tak vezmu, tak je to smysluplné. I když máš nějaký obraz v trezoru/místnosti (soukromým), stejně si ho pojistíš proti krádeži. Totéž se týká bankovek, mincí či jiných vzácných sběratelských předmětů. A pak je jedno jestli je to schovaný v soukromým nebo bankovním trezoru/schránce. České banky mají horní limit pojistky 800kKč pro schránku. Některé banky umožňují i připojištění za příplatek.

no nevím,já mám standard mega, nabízeli 10M jako max
každopádně na domácnost za stejné peníze pojistí tak 100-150k a ještě musíš mít min. lepší dveře, okna atd...

miroslav73

Uživatel

Zaregistrován:
13. 12. 2012

Vytvořeno:
15. 12. 2012, 11:19

Kdyby jsem si pronajal schránku v bance,tak co je tu nejblíže je 35km.Jako sběratel mincí nebo známek si neumím představit,že se tam na to budu jezdit dívat.Není to přinejmenším nepohodlné??Ty schránky jsou na věci co sice mají hodnotu,ale nepotřebuju je vidět jako je např dluhopis,investiční zlato,a pod..Pro nadšeného sběratele to myslím není vhodné.

Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

Vytvořeno:
15. 12. 2012, 11:31

Kdyby jsem si pronajal schránku v bance,tak co je tu nejblíže je 35km.Jako sběratel mincí nebo známek si neumím představit,že se tam na to budu jezdit dívat.Není to přinejmenším nepohodlné??Ty schránky jsou na věci co sice mají hodnotu,ale nepotřebuju je vidět jako je např dluhopis,investiční zlato,a pod..Pro nadšeného sběratele to myslím není vhodné.

chápu, že 35KM je hodně, já to mám asi 250m🙂 každopádně mám i tak kvalitní (dle možností) foto a co se dá, to mám doma

je to o preferencích a o tom, jak velký je kdo sběratel, resp. kolik peněz v tom má a za kolik mu to stojí. u mě je to pár šušňů, tak si s tím hlavu až tolik nedělám

mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

Vytvořeno:
15. 12. 2012, 11:31

no nevím,já mám standard mega, nabízeli 10M jako max každopádně na domácnost za stejné peníze pojistí tak 100-150k a ještě musíš mít min. lepší dveře, okna atd...

Domácnost se běžně pojišťuje na půlmega, připojistit jdou zvířata, sbírky atd., ale poplatek za pojistku rapidně stoupá!🙄 Lepší dveře, jsou brány už dva zámky na nich.😉 Beru panelákovou krabici!😉

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

Vytvořeno:
15. 12. 2012, 12:01

Domácnost se běžně pojišťuje na půlmega, připojistit jdou zvířata, sbírky atd., ale poplatek za pojistku rapidně stoupá!🙄 Lepší dveře, jsou brány už dva zámky na nich.😉 Beru panelákovou krabici!😉

šak jo. v bance nemusím mít nic. ani účet. nebo účet zdarma🙂

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.