Misko gratulujem mas nadherne mince a myslim ze z nas tu co zbierame uhorsku drobotinu ti momentalne mame co zavidiet. Tychto minci sa vela nevidi a nechcem vediet co ta vysli.
Zaroven by som vas rad poprosil o kontrolu urcenia mojho noveho korvina. Jedina mincova znacka s dvoma K - K a stitom je, ak som to dobre pozrel u Pohla na denari 216-8. Velmi sa mi paci to cudne ozdobne pismo, neskor sa z denarov uplne stratilo
PS- to archy a sigur : tento tyzden mi pribudne jedna krasna maria a par zigmundov potom pridam foto
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Sorry že otravujem, ale mohol by mi niekto povedať huzsára alebo ungera tej Bratislavy?...nejako to nemôžem dohladať.
No pekne, pekne, chlapci uhorskí 😃 Je vidieť, že Vianoce sú za dverami. Stredo, na tú Máriu som fakt zvedavý.
K tomu tvojmu Korvínovi. Na Pohlovej práci je super, že veľa mincí dokázal bádaním zaradiť k mincovni, ku komorskému grófovi a v niektorých prípadoch aj pod konkrétny letopočet. Tento tvoj by teda mal byť Johannes Constorfer a s najväčšou pravdepodobnosťou razený len v roku 1468. Podľa mňa teda vzácnejšia značka. Tiež som týmto Korvínovým denárom prišiel v poslednej dobe na chuť. Dokonca mi nevadí ani horší stav, len keď je značka pekne vyrazená.
Tento tvoj je úplne v pohode, gratulujem, bral by som ho všetkými desiatimi. Verím, že si ho splašil za dobrú cenu. 😉
Ťažko povedať, značka sa mi zdá že je CB ( podľa toho som usudzoval, že to je Bratislava).
Je to možné že to bude aj dobové falzum, ale na falzách by nesedel opis však? a tu sa mi zdá že sedí. 🙄
Tak teda je to možno nejaké dokonálé falzum až na tú mincovú značku.😃
V poslednej dobe to tu trochu zaspalo tak sem dnes pridam par minci. V prvom rade by som rad ukazal jeden zaujimavy Vladislavov denar s podla mna velmi netypickym druhom pisma.
Na prvej fotke samostatna fotka mince so zvlastnym typom pisma, aky som na podobnom denari este nevidel.
Na druhej fotke - ta ista minca rub aj lic ( obrazok B/C ) a porovnanie s inymi beznymi typmi ( obrazok A )
Chcem sa Vas spytat ci ste uz tento typ pisma na podobnych denaroch videli, a mam podobne denare len malo napozerane, alebo je zvlastny aj podla Vas.
Dakujem za komentare
Obrázky:
A ostatne obrazky su viac menej bez otazok, len ich davam radsej sem ako do chlubirny, nas co zbierame drobne stredoveke uhorsko tu na fore vela nie je.
Obrazok 1 - denar Maria
Obrazok 2 - Denare Zigmund, tieto varianty som prilis casto nevidel o tom ako casto ich mozno objavit by asi vedel skor Archypov
A jednu otazku si neodpustim, nemate pocit ze denare stredovekeho uhorska za posledny rok velmi zdrazeli ?
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.