Moderátoři: Akir, smith, ikanek, regula_jan, Pavel_III
Zaregistrován
22. 11. 2019
prosím zdvořile, pokud nahlédne expert na Turecko, u těchto známek se mi nedaří nalézt katalog, či rok, či druh známky, soukromé?
Obrázky:
Zaregistrován
22. 11. 2019
ještě zvětšení
Obrázky:
Zaregistrován
23. 2. 2009
Jsou to kolky, proto nejsou v katalogu známek. Poslední je navíc ukázaná v převrácené poloze.
Zaregistrován
22. 11. 2019
Děkuji za odpověd.
Přiznám se, že mne ale neuspokojila. Nejsem expert na Turecko, nicméně mám jej teměř kompletní a mírně se orientuji.
Nepochybuji, že mezi ukázkami může být kolek, spíše jsem očekával determinaci který a jaký.
Nicméně podstatné je, že známky jsou zde rovněž.
V příloze ofocuji stránku, kde mám soubory známek lodí , naposledy přetištěných 744-748- Michel Jsou to černé přetisky z roku 1921.
ofocený čtyřblok je však v červené barvě s jiným přetiskem a proto jsem jej umístil, protože prostě nevím v kterém roce a za jakým učelem byl tento přetisk zhotoven.
Pokud si to přečte znalec Turecka, opravdu ocením nějaké informace k tematu.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 2. 2009
Dobrá tedy. Tak začnu odzadu - čtyřblok - hodnota 5 para, kolek z roku 1916, pro cigaretové papíry. Běžný.
Zaregistrován
23. 2. 2009
Zaregistrován
23. 2. 2009
koolabs napsal/a:
ještě zvětšení
Obrázky:
Toto je kolek hodnoty 3 Piastry z vydání z 1923, pro daň z pokladny (treasury tax). Pěkný blok, už méně běžný.
Zaregistrován
23. 2. 2009
koolabs napsal/a:
ještě zvětšení
Obrázky:
Kolek z Istanbulu - daň z čištění ? (cleaning fee) - 10 piastrů s perfinem "Battal" - znamená znehodnoceno - ale to asi znáte z několika typů razítek na prvních emisí Turecka potažmo správněji Osmanské říše.
Zaregistrován
22. 11. 2019
Velmi děkuji za seriozní a velmi fundovanou odpověd.
S těmi kolky jsem počítal, musím říci, že mne Vaše znalosti překvapili.
Hloubal jsem původně zejména nad tou serií s loděmi,,,
Následným pátráním jsem nyní narazil na určitou diskuzi nad tématem a původní kolky byly ruzně přetiskovány k ruzným účelům a v roce 1921
cituji blog.:
E POŠTOVNÍ PŘETISKY z roku 1921 (přetisk pro poštovní účely anatolskou vládou)
Vzhledem k nedostatku známek, které mají k dispozici, si ankarská vláda přivlastnit stávající dodávky emise Sdružení osmanského námořnictva v Anatolii a přetiskla je v roce 1921 pro poštovní účely.....
Velmi mě pomohlo a ještě jednou děkuji
Marek
Zaregistrován
22. 11. 2019
ještě bych si troufl poprosit o tyto trojuhelníkové věci
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.