Podařilo se mi dohledat svoji minci v archivu aukcí u Frühvalda, takže můj prodejce mluvil pravdu. Mince je podle detailů (prasklinky, detaily v perlování) zcela shodná s tou, kterou jsem zakoupil, takže zdroj je potvrzen :-) Obrázek z prodejního katalogu přikládám Navíc jsem našel jinou minci, která se liší jen malými detaily v ražbě, obrázek také přikládám. Pokud jsou tyto dvě mince ze zmiňovaného nedávného nálezu, potvrzovalo by to jeho pravost. Který falzifikátor by se namáhal s výrobou dvou prakticky shodných razidel ?
Obrázky:
milber napsal/a:
Podařilo se mi dohledat svoji minci v archivu aukcí u Frühvalda, takže můj prodejce mluvil pravdu. Mince je podle detailů (prasklinky, detaily v perlování) zcela shodná s tou, kterou jsem zakoupil, takže zdroj je potvrzen :-) Obrázek z prodejního katalogu přikládám Navíc jsem našel jinou minci, která se liší jen malými detaily v ražbě, obrázek také přikládám. Pokud jsou tyto dvě mince ze zmiňovaného nedávného nálezu, potvrzovalo by to jeho pravost. Který falzifikátor by se namáhal s výrobou dvou prakticky shodných razidel ?
Milber, ako si vydedukoval, že dve podobné mince potvrdzujú pravosť? Nie je to skôr naopak? Ako vieš, že obe mince pochádzajú z jediného zdroja? Poznáš nálezové okolnosti? Staviaš slamenný domček, ktorý ti prvý vetrík rozfúka.
Pozabudol si na možnosť: jedna minca je pravá a tá druhá je falošná. Antiku nerobím, preto to neviem posúdiť. Len konštatujem ďalšie možnosti.😉
Obrázky:
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Niektoré zdroje hovoria o 45000ks. Udajne sa nasiel v oblasti mesta Konya v Turecku. Pravdepodobne obsahoval nielen atenské tetradrachmy, ale aj typy z Aspendos, Side, Kelenderis, Soloi a Cypru. Len firmy Roma Numismatics, CNG a Heritage predali za posledne obdobie priblizne 5000ks. Ako už tradične bol depot pravdepodobne prepašovaný do Mníchova a odtiaľ do celého sveta.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.