Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zpráva pro DavidaXXX - dala jsem odkazy na autorství plastiky od Hrobára, asi to na vlákně zapadlo, tak to dávám znova.
Pro DavidaXXX:
A názor? Já bych to brala tak, že autorem těch objektů/váz se "zaskleným okénkem" není Hrobár, ale Hospodka. Nebo myslíte s názorem počkat až co se dozví pan Pařík od M. Hilla? Usuzuji, že jestli Hill čerpal z Glasrevue, tam bývají občas nepřesnosti. Katalog sklárny by měl být přesnější.
Pro DavidaXXX:
Přikládám text, podle čeho toho Hrobára Hill určil:
Two similar examples, with the above attributions to this designer and factory, were sold in the auction of the contents of Chateau Liberec held by Hessink’s Veilingen B.V. in March 2007. Nothing is currently known about the designer J. Hrobár, and this appears to be his only known design.
link:
http://markhillpublishing.com/product/a-1950s-alexandrite-j-hrobar-for-chribska-sculpture/
stromovko,tohle už jsem dávno četl,pátral jsem po autorovi Hrobarovi ale žádná zmínka pouze jak uváděl Mark Hill.jednou jsem viděl na ebay podobnou..měla etiketu1414 to znamená,že opravdu pochází z Chřibské a bylo uvedeno Hospodka ale kdo ví..těžko se dohledává určení návrhu skla snad náhoda pomuže.Aukční sině se též mužou mýlit.
Zpráva pro DavidaXXX. Já jsem to pochopila tak, že chcete vědět dvě věci. Za prvé něco o Hrobárovi (či Hrobařovi), tak to opravdu nemohu sloužit. A za druhé, jste řešil určení autorství u vázy, kterou máme doma Vy i já. Podle katalogu Chřibské 1989 je u té samé vázy uveden jako autor Hospodka. Tím je podle mne autorství vázy vyřešeno. Katalog sklárny chápu jako zásadní dokument. Takže to, co píšete, že budete při určení skla čekat na nějakou náhodu, která snad pomůže, tak tomu moc nerozumím.
Zároveň děkuji za Vaši ochotu a pomoc. Vždy, když jsem potřebovala poradit při určení skla, byl jste mi nápomocen.
Zdraví Stromovka
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.