Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Škoda, je to Ditmar Urbach. 20.-30.léta. Vývozní zboží do USA. Jde o neobvyklý tvar i dekor Paisley. Kompletně ruční, plastická malba, tedy co kus, to originál.
Teda,vrta me to hlavou,vite o nejakem odkazu,kde je zminka o vyvozu do USA tohoto vyrobku?Ditmar Urbach neni zrovna zadane zbozi,ale rucni prace a ten dekor mohl byt pro amiky zadane.Moc diky za informace,rad se neco dozvim a naucim od zkusenych kolegu.:-)
Existují stránky s neuvěřitelnými kousky o DU, které se vozily do USA. Když jsem to viděl, tak jsem se do té značky naprosto zamiloval. Jen mi přijde zajímavé, že jsem u nás na toto zboží téměř vůbec nenarazil (až na dvě výjimky).
Co šlo do USA se u nás vůbec neprodávalo?
Mluvím např o konvičkách ve tvaru koček, kozlů a tak (u nás znám jen kohoutky a pelikány) nebo takové jakoby kubistické vázy.
Přesně tak. Ale jak říkám. U nás to téměř vůbec nevidím. Je toho zkrátka málo nebo to šlo jen na vývoz?
Ale řekněte, jsou to dobře bláznivé věci, ne?🙂
V minulých týdnech jsem pořídil karafu z 19. st. Bratří Urbachů. Také naprostá šílenost a jen přemýšlím, zda už to není kýč, ale zkrátka se mi to líbí.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.