Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Stromovka:ještě jsem pátral,pravděpodobně to bude Lubomír Blecha,Škrdlovice kolem roku 1957,vše napovída na jeho tvorbu.
https://www.pragueauctions.com/nakup-prodej/primy-prodej/lubomir-blecha/
Poděkování DavidoviXXX.
I když tu aukci znám, vůbec mne nenapadla spojitost, která napadla Vás. Až nyní, pro Vašem upozornění, to také vidím: stejná barevnost, tvar hutní mísy z aukce a tvar té mé broušené misky. Opravdu se to zdá být z jedné kuchyně. Tak to mě těší, že mám takovou vzácnost. Podle přiložené fotky je vidět, že Blecha měl tu barevnost v oblibě.
Ještě jednou velké díky.
Obrázky:
Ahoj, mám prosbu - dotaz na místní znalce, jestli náhodou neví něco i zcela běžném a sběratelsky nejspíš zcela nezajímavém kuchyňském skle viz foto. Jde o směsku, zřejmě i různého věku.
Nejvíc mě zajímá pozůstatek čajové soupravy z varného skla (vlevo), z které už zbyla akorát cukřenka a šálek, ale ještě si pamatuju, že na přelomu 60/70 byla i konvice a asi i mléčenka, či další dóza (pokličky totiž taky přežily), ale už to bylo hodně křehké. Uprostřed je miska z kompotové soupravy, ta by mohla být i předválečná, panák patří ke karafě, která by taky mohla být z období kolem II. sv. (podobného je vidět víc, kdesi jsem narazila, že snad znalec z Dorothea odhadl 20. léta) a nejmladší mi přijde ta trojnožková miska vzadu vpravo, která je sólo.
Předem dík
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.