Dobrý den, už jsem se ptala v jiném vlákně, ale zkusím i tady... nevěděl by někdo, jak je tato skleněná sada stará a kde ji vyrobili? ovoce je zespoda jakoby vybroušeno do hloubky a vybarveno a působí plasticky, u 4 dalších misek je vyleptáno. Děkuji za pomoc.
Zdravím odborníky na sklo, níže pár věcí z pozůstalosti, objevíte tam při zběžném pohledu něco zajímavého, víte někdo něco bližšího k určení /zejména ty první dvě vázy, případně ta čtvrtá/, případně k dataci? Skleníčky, panáky jsou po šesti kusech vždy.
sběratelsky vyhledávano je pouze František Špinar váza,sklárny Šrkrdlovice.Váza s bublinkama Milan Metelák-Harrachov,pohár broušený s listrem ,zlatem,malbou dekorovan,datace konec 19.stol.
Zdravím,chtěl jsem se zeptat na tyto tři kousky,zda(DavidXXX) někdo neví k tomuto něco bližšího.Tu mísu bych tipoval na sklárnu Skrdlovice?Karafy 30.léta polobrus?Děkuji moc.
sběratelsky vyhledávano je pouze František Špinar váza,sklárny Šrkrdlovice.Váza s bublinkama Milan Metelák-Harrachov,pohár broušený s listrem ,zlatem,malbou dekorovan,datace konec 19.stol.
Díky moc za pomoc, hned mám jasněji a koresponduje to i s mým názorem, zbylý brak a kýč pošlu pryč.
Dobrý den, nevím si rady s určením dvou kusů váz. Domnívám se, že je to Kotík (nízká modrá) a Stáhlíková (ta úzká vyšší) vyrobeno ve Škrdlovicích a broušené v brusičské dílně v Praze. Cca 60. léta. Prosím o názor. Děkuji.