Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zdravím všechny, prosím, pomohl by mi někdo ohledně určení výrobce, období, z kterého sklo pochází či dát jakékoliv informace? Přebírám teď věci, které mám x let uskladněné v krabicích ve sklepě a nyní jsem došla k názoru, že dosud jsem je neužívala a užívat je nebudu, i když nějaké se mi líbí, ale v bytě je nemám kam dát. Z tohoto důvodu nyní hledám jakékoliv informace ohledně jejich původu, výrobce a zřejmě tyto věci se pokusím nakonec prodat. Někomu třeba udělám radost, mě se uvolní místo a nezastírám, že budou třeba nějaké kačky z prodeje, které obzvlášť v dnešní pocovidové době určitě přijdou vhod. Opravdu budu vděčná za Vaši pomoc. Omlouvám se za kvalitu fota, nejsem zrovna s foťákem kamarádka 😮
1) likérová souprava z čirého broušeného skla, rubínově červený smalt, art deco, Karel Palda sklárny Haida-Nový Bor,art deco 1920-1930 ?,
- výška karafy 24,5 cm, štamprle 7 cm, současná cena asi okolo 4-5.000 Kč?, ale viděla jsem na netu na ebay.com shodnou karafu s jinými sklenkami za cca 8.600 Kč, tak nevím co je reálná cena. Souprava se mi fakt líbí, ale jak jsem psala výše...
2) malovaná souprava z lisovaného skla, asi 1. pol. 20. stol., 1 mísa (průměr 22 cm, výška 6,5 cm + 6 malých misek průměr 14 cm
Obrázky:
Ještě mám další dvě likérové soupravy:
1) souprava asi z lisovaného skla s mělkým brusem?, výrobce nedohledán, ani jej netuším
1x Karafa
Celková výška karafy s uzávěrem:26 cm
Výška karafy bez uzávěru: 23,5 cm
Největší průměr: cca 12 cm
4x Skleničky
Výška:8,5 cm
Horní průměr: 8,5 cm
Nožka na osmihranu
2) Skleněná likérová souprava z čirého skla s vybrušovaným zdobením (jelen, hrad, zeleň, ozdobné motivy
1x Karafa
Celková výška karafy se zátkou kulovitého tvaru: 19 cm
Výška karafy bez zátky: 14 cm
5x Skleničky s vybrušovanými ornamenty
Výška:5 cm
Horní průměr: 4 cm
Obrázky:
Dále jestli mohu poprosit o informace k pocelánu:
1) Porcelánová sada, Františkovy lázně, není značeno:
- 1x oválná mísa - rozměry: 27 x 18 x 5 cm
- 5x talířek - průměr: 15,5 cm (jeho foto je přiloženo až na konci)
2) miniatura asi baletky, značeno viz foto, výška 6 cm
3) miniatura kachny, neznačeno, výška 8cm
U miniatur vůbec nevím, není to můj šálek kávy, ale než bych rovnou vyhodila...
Děkuji moc🙂
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.