Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Verím ani do lesa nemáš ďaleko , pomaly začína hubárska sezóna.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Tak jsem zkoušela hledat sama, viz můj příspěvek výše, vyhodnotila jsem, že ryba je záležitost retro i popelník, ta sklenička mi podle motivu na zlacení přijde jako sklárna Květná - 70. roky....Ale ten džbánek fakt nevím....Snažila jsem se zjistit co nejvíc informací, ale jsem úplný laik a po vyhledávání na netu už šilhám. Zkuste mi posím alespoň poradit, kde můžu informace hledat? Moc děkuji.
Dobrý den
Jsem začátečník laik sběratel skla, nemám žádné drahé super kousky, mám zatím jen to, co jsem podědil a našel v domě po zemřelých příbuzných, nevyznám se v tom, poznám jen broušené sklo, chci sklo sbírat, je nádherný, na začátku proto píšu tohle, abyste mě tady nezačali mlátit do hlavy.
Chtěl bych poprosit laskavě pana Davida, kdyby mi napsal, kdo to vyrobil , jakým způsobem a jak je to přibližně staré.Našel jsem ve skle zálibu a chytlo mě to docela dost, potíž akorát je, že k tomu abych sbíral třeba dražší kousky tak nemám dost peněz, začal jsem chodit po blešáku ale zatím nic moc.
Pak mám ještě prosbu, jak nebo čím odstranit jakoby tvrdý zašedlý kámen , usazeninu ze skla, mají to skoro všechny vázy, co jsem našel a nejde t opryč.
Děkuji za případné rady a názory.Psal jsem dotaz i na dva staré obrázky poškozené ale zatím mi nikdo neodepsal, nevim, kde je chyba. Ty dvě první sklenky jsou jakoby šestihranné a jsou značeny centilitrama, předposlední má na sobě vzor jemně broušený či co, nejde mi to vyfotit.Lustr je jakoby mléčný .
Jiří a děkuji mockrát
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.