Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Zelmira

Uživatel

Zaregistrován:
19. 11. 2020

Vytvořeno:
19. 11. 2020, 15:55

Dobrý deň,
vlastním vázu z číreho skla (fotka skresľuje farbu), vysokú 26cm, priemer 16 cm, na 4 nožičkách, s vytlačeným označením na boku jednej z nôh - cca 5 písmen a číslo 798822(?).
Pomôžete mi určiť, či sa jedná o staršie hutné, lisované sklo (z obdobia art deco / 1.republiky? kolekcia Raketa?), alebo je to novší model niektorej zo súčasných českých/slovenských sklárni? Ďakujem, ak na mojej otázky nájdete odpoveď:-)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Zelmira

Uživatel

Zaregistrován:
19. 11. 2020

Vytvořeno:
3. 12. 2020, 13:12

Možno som našla odpoveď na vlastnú otázku: vyrobené v Sklárne Libochovice, registračné číslo 798822, v rokoch 1930 - 1934 pre export do Francúzska (Hoskins, Rose & Co). Ak by mal niekto katalóg z tohto obdobia - poteší ma. Ak sa s určením vázy mýlim, prosím - upozornite ma :-)

Underwood

Uživatel

Zaregistrován:
1. 2. 2019

Vytvořeno:
7. 12. 2020, 12:06

Prosím Davida XXX ať porádí...................stáří a výrobce vázy ,velikost 28 cm a průměr 10 cm.................čiré sklo Obrázky: ...

Miloslav Kubinec, 1982, Heřmanova Huť. Číslo vzoru: 20 339/280

Vavinka

Uživatel

Zaregistrován:
23. 6. 2020

Vytvořeno:
8. 1. 2021, 00:16

Ahoj, dostala jsem tuto vázu jako dárek. Bohužel ji neumím lépe nafotit. V horní části má něco, jako vybroušené čočky a když se do těch částí dívám, je vidět obličej - skoro Karel IV. Je to úžasný! Tuší někdo??? Bohužel se mi fotky nepodařilo v této aplikaci správně upravit. Takto našišato to tak nevyzní. Ale v reálu je to neuvěřitelné!

Obrázky:

Vavinka

Uživatel

Zaregistrován:
23. 6. 2020

Vytvořeno:
8. 1. 2021, 00:29

Ještě jsem zapomněla - Výška 25 cm, váha asi 3 kg.

nataradza

Uživatel

Zaregistrován:
29. 11. 2020

Vytvořeno:
8. 1. 2021, 03:51

Psal jsem dotaz sem: https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/2-naruzovele-sklenice-na-vino-a-dozicka-40061 , ale zjistil jsem, že odborníci na sklo jsou jen zde. Prosím, poradil byste mi, Davide XXX, jak je to staré a odkud to může pocházet? Samozřejmě budu rád případně i za názor dalších odborníků.

Obrázky:

LukyPuky

Uživatel

Zaregistrován:
8. 1. 2021

Vytvořeno:
8. 1. 2021, 08:26

Dobrý den. Nemá prosím někdo představu od koho by to mohlo být ?
U té sady bych typoval E. Beránek.

Vím že je tu spousta nadšenců, ale i skutečných znalců (p. David XXX).
Z mnoha důvodů jsem nucen zredukovat svoji soukromou sbírku. Vše uvedené na stránkách
(kromě cca 20ti kusů, které mi nepasovaly do sad a nebyly ani na oko příjemné a dal jsem je
pryč) vlastním a mám zatím doma.
Moc by mě zajímalo, zda jsou v mé sbírce nějaké kousky, které stojí za uchování a mají hodnotu.
Budu velice rád, když někdo z dalších sběratelů bude mít chvilku a nahlédne do mé instagramové galerie.
www.instagram.com/glasswclass a nejen se pokochá, ale bude mít zájem o nějaké to dopisování na téma sklo.
Přeji všem krásný den.

Obrázky:

LukyPuky

Uživatel

Zaregistrován:
8. 1. 2021

Vytvořeno:
8. 1. 2021, 08:36

A ještě jedna prosba veliká, netušíte někdo, kdo je autorem těchto kousků ?
Děkuji moc za Váš zájem a čas.
www.instagram.com/glasswclass

Obrázky:

LukyPuky

Uživatel

Zaregistrován:
8. 1. 2021

Vytvořeno:
8. 1. 2021, 10:52

Tak možná by to měl být Hospodka a “Sputnik” (skl. Chřibská) - ten bíložlutočervený ježek :-)

DavidXXX

Uživatel

Zaregistrován:
2. 3. 2015

Vytvořeno:
8. 1. 2021, 11:54

LukyPuky napsal/a:

Dobrý den. Nemá prosím někdo představu od koho by to mohlo být ?
U té sady bych typoval E. Beránek.

Vím že je tu spousta nadšenců, ale i skutečných znalců (p. David XXX).
Z mnoha důvodů jsem nucen zredukovat svoji soukromou sbírku. Vše uvedené na stránkách
(kromě cca 20ti kusů, které mi nepasovaly do sad a nebyly ani na oko příjemné a dal jsem je
pryč) vlastním a mám zatím doma.
Moc by mě zajímalo, zda jsou v mé sbírce nějaké kousky, které stojí za uchování a mají hodnotu.
Budu velice rád, když někdo z dalších sběratelů bude mít chvilku a nahlédne do mé instagramové galerie.
www.instagram.com/glasswclass a nejen se pokochá, ale bude mít zájem o nějaké to dopisování na téma sklo.
Přeji všem krásný den.

Obrázky:

soubor.váza ,košíček,popelník-návrh Pavel Juda 70.léta 20.stol.Škrdlovice,doporučuji ponechat ve sbírce.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.