Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
A ještě bych tu měl něco pro opravdové odborníky:
Může tato váza, která má na výšku 20,5 cm, průměr podstavy 6 cm, průměr u hrdla 9,5 cm a celkovou hmotnost cca 2,2 kg, být nějaká prvotina od Stanislava Libenského (Škrdlovice)? Podle opotřebení podstavy to vypadá, že se jedná o velmi starou vázu.
Moc děkuji za odbornou odpověď, či názor!
PS: Smutný, sklárna Beránek, rok 2000 - to rozhodně není.
Sběratel Lukáš
Obrázky:
Stromovka napsal/a:
Ještě k té paní, co tu vázu prodává na Aukru jako Velíškovou, tak ta paní si často vymýšlí. Už jsem tady na ni upozorňovala ohledně prodeje svícnu. Prodává již delší dobu svícen Libera od Olgoj Chorchoj, chtěla původně tísíce, teď zlevnila, ale ten svícen je nekompletní. Spodní díl svícnu chybí a nahradila jej talířkem! No nekupte to. Ten zalirek byl dodana k tomu svicnu, jinak svicen byl prodavan presne tak, jak jeve sbirkych moravske galerie http://sbirky.moravska-galerie.cz/dielo/CZE:MG.U_31921-ab Jinak mate muj obdiv, ze mate tolik volneho casu, co kde a kdy prodava! Vivat!
Dobry den, moc diky, to bude ono.
Myslím, že váza by mohla být ze slovenské sklárny v Lednických Rovních. Autora nevím. Známým návrhářem tam byl pan Taraba, ale něco pro ně navrhoval i pan Hospodka. Nemám to nijak potvrzené, jen jsem to snad někde zachytila.
Pro nick "dracid":
Předpokládám, že ten zmiňovaný nekompletní svícen Libera od Olgoj Chorchoj prodáváte Vy, nick "dracid". Zřejmě proto ten osobní útok na mne. Tvrzení, že svícen je prodáván tak, jak je uložen ve sbírce Moravské galerie, není pravda. Chybí spodní díl z matného skla. Na fotce z Moravské galerie jsem označila, co chybí. Na ten chybějící spodní matný díl se dala svíčka a pak se na to nasunul ten vrchní válcový díl, který byl nabízen jako kompletní svícen. V popisu nabídky toho nekompletního svícnu byl popis, že se jedná o aukční kus a také byla požadována vysoká cena. Domnívám se, že jestliže je nabízena jen část svícnu, nemá to torzo téměř žádnou sběratelskou hodnotu a to mě přimělo varovat zdejší kolegy sběratele.
Obrázky:
Stromovka napsal/a:
Pro nick "dracid":
Předpokládám, že ten zmiňovaný nekompletní svícen Libera od Olgoj Chorchoj prodáváte Vy, nick "dracid". Zřejmě proto ten osobní útok na mne. Tvrzení, že svícen je prodáván tak, jak je uložen ve sbírce Moravské galerie, není pravda. Chybí spodní díl z matného skla. Na fotce z Moravské galerie jsem označila, co chybí. Na ten chybějící spodní matný díl se dala svíčka a pak se na to nasunul ten vrchní válcový díl, který byl nabízen jako kompletní svícen. V popisu nabídky toho nekompletního svícnu byl popis, že se jedná o aukční kus a také byla požadována vysoká cena. Domnívám se, že jestliže je nabízena jen část svícnu, nemá to torzo téměř žádnou sběratelskou hodnotu a to mě přimělo varovat zdejší kolegy sběratele.
Dekuji za vysvetleni. Uz Vas to nemusi iritovat, svicen je prodany.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.