Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

Vytvořeno:
15. 3. 2017, 17:15

lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

Vytvořeno:
15. 3. 2017, 17:46

http://www.bodak-k98k.cz/ studuj a vzdělávej se, aby tě nikdo z poučených sběratelů náhodou A NECHTÍC neojebal😃

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
15. 3. 2017, 17:55

Tak to byla vysoká, doktorská věda prodeje. On tam v příspěvku co jsem vložil vše má a vše zná jak upozornil a myslím, že i ta cena mu je zcela jasná.
Odkazy na bodáky jsou poněkud výše. Jeho bodák, zde určitě rozhoduje stav, prostě je hezký a to je to důležité, jak kolega píše i se zachovaným brynýrováním.
Kolega z vlastní kartotéky uvedl přesně to co chtěl znát, no ale snad jen Vietnamští přátelé by Vás překonali ve vychválení zboží. Předesílám, vše myslím v tom přátelském tonu.😋 😁

Ladislavaliev@atlas.cz

lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

Vytvořeno:
15. 3. 2017, 18:05

Rozumím Altmanne, ale ceny sběratelských věcí , těch v super stavu a raritních značením a jiných sběratelských markant jdou nahoru, protože jich je opravdu málo a nejsou ke koupi. Vy to víte a je to podobné, jako s vyznamenáním a podobným artiklem .... prostě už nerostou, nebo jen náhodně a málo. Jsou vzácné tyto artefakty a cena těchto věcí poroste na rozdíl od bodáků (v super stavu) , ale každá část (bodák, pochva,závěsník) má jiné číslo jednací ... můj verdikt málo znalého sice obeznámého sběratele zní... neprodávej pod 3000 Kč teď, za 2 roky může být s cenou lépe, nebo hůře ... těžko říct.

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
15. 3. 2017, 18:29

Já o cenách moc nediskutuji, ale jinak pravda, osobně bych si bodák raději ponechal než prodal, ale chápu, že když si někdo chce něco koupit, musí opět něco prodat. Však já jsem to Vaše povídání nijak (doufám) nekritizoval, naopak se závěry souhlasím., vše je pravda, ale pobavil jsem se.😆 😆 😁

Ladislavaliev@atlas.cz

lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

Vytvořeno:
15. 3. 2017, 18:30

U těch chladných německých zbraní je to strašně těžké to určit, je tam moc markant ... sčíslování všech součástí, většinou je bodák a pochva jinak sčíslován a i závěsník má jiné číslo, prostě se to v boji pomíchalo. Další věc je v té střence, většinou známe bakelit a dřevotřísku, pokud je to dřevo, tak se na první pohled zdá, že to je první válka, ale to neodpovídá značení čepele, která je druhá válka. Otázka ? patří to k sobě vůbec dřevěná střenka a čepel z 2 války ? Tak nějak ne .... No a pak zjistíš, že nemá navíc přejímací značku zbrojíře říše ... a je na Světě rarita, kterou Svět neviděl a prodá se za ... Já tomu fakt nerozumím, jen jsem se setkal s takovými raritami, že by se jeden (neználek sběratel) z toho ošášil😃

lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

Vytvořeno:
15. 3. 2017, 18:34

Já o cenách moc nediskutuji, ale jinak pravda, osobně bych si bodák raději ponechal než prodal, ale chápu, že když si někdo chce něco koupit, musí opět něco prodat. Však já jsem to Vaše povídání nijak (doufám) nekritizoval, naopak se závěry souhlasím., vše je pravda, ale pobavil jsem se.😆 😆 😁

Altmánku mým cílem je Vás pobavit a jsem tak trochu blázen, jak podotkl MINT, ale já se na něj nezlobím --- to je v pohodě a máme za úkol na těchto stránkách varovat, diskutovat, upozorňovat na rarity a tak podobně, že jo ? Mám Vás rád a vážím si Vás neskonale, ale Vy to víte😃

lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

Vytvořeno:
15. 3. 2017, 18:52

Ten můj bodák byl tuším z roku 1944 značeno na čepeli, měl dřevěnou střenku a tím pádem slátanina dvou bodáků první a druhé války na první pohled. Jenomže čepel byla bez přejímací značky říšského zbrojíře. Všechny součásti .. bodák, pochva, závěsník shodné číslo ... stav jakoteď vyroben, tedy 100% stav ... babo raď ... já se s tím nesetkal a kamarád, který to sbírá 20 let si s tím nevěděl rady---- jeho verdikt tzv. ZBŮH a nechtěl to ... nakonec rarita a šlo to za hodně peněz ... jo a to značení ... i ... na čepeli, jak psal tazatel mi něco říká, ale kuva nevím co ... je to dlouho, co jsem tu svou raritku měl a nechci sýčkovat ::: Oni se znalci chladných zbraní německa možná ozvou a řeknou, že vidím bubáka, kde není😃 Jsem laik na to nezapomeňte !!!

lachtan

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2017

Vytvořeno:
15. 3. 2017, 19:07

Z tohoto důvodu znovu opakuji, co jsem psal výše pro tazatele ... buď opatrný a třeba jde o RARE """ Nechoď pod 3000 Kč pokud je bodák sčíslován s pochvou a nedej bože se závěsníkem a pokud nemá přejímací značky říšského zbrojíře , pak si ho radši nechej na potom (lepší doba na prodej)...TEČKA ... Pokud ti bude někdo tvrdit, že takovou cenu nemá s těmito markantami, tak se tě snaží jednoduše oškubat 😃

Altmann

Moderátor

Zaregistrován:
6. 1. 2013

Vytvořeno:
15. 3. 2017, 19:42

Já se jen bavím, neb Vy jste tak upisovaný🙄 (upsaný) jako je moje žena upovídaná. Ale je to tak jak píšete.😈
PS. Nemám rád oslovení😐 Altmánku,😐 to je mně nepříjemné.

Ladislavaliev@atlas.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.