Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zásada dobrého prodeje bodáku je, že pokud je sčíslován bodák s pochvou je to super, další věc pokud je sčíslován i s koženým závěsníkem, tedy tři věci naráz ... tak je to super, super sběratelský kousek. Nesmí být , ale broušen a nijak upravován a mluvíme o bodáku, na kterém není žádný zásah. Měl jsem , kdysi (5 let ???) takovýto bodák a to ještě neměl cejch od říšského zbrojíře, který to převzal ofiko do skladu WH a byl tím pádem zaevidován, nevím jistě byla to říšská orlička vyražená do normálně převzatých bodáků říšským zbrojířem do výzbroje, už nevím fakt.... Ten můj bodák byla taková rarita, že ta cena byla asi trojnásobná ceny, běžných bodáků, které nebyly sčíslovány, což je běžné. No a verdikt zněl k tomuto bodáku : Někdo ho ukradl z továrny, než se dostal k říšskému zbrojíři, aby ho schválil, takže tomu kradači hrozil koncentrák a smrt ... tedy odvaha zloděje tehdy, nebo hazardování se životem z mladické nerozvážnosti ... kdo ví ? Ale neskutečná a sháněná rarita dnes sběrateli z té doby.
Cenu ti fakt spolehlivě neřeknu, ale pokud máš vše sčíslováno, není tam přejímací značka říšského zbrojíře a není broušen, tak máš věc s minimálně vyvolávací cenou od 3500 Kč do aukce na internetu .... ostatní doplní možná....
Jo a fakt si nevzpomenu, i kdybys mne zabil , jak vypadala přejímací značka říšského zbrojíře. Matně tuším, ale mohu se mýlit, že to byla ta orlička. Jinak střenky ze dřeva se vyráběly jen krátkou dobu a pak se nahrazovaly bakelitem, nebo lisovanými pilinami z důvodu šetření matrošem. Tuším , že dřevo se dávalo jen 3 roky cca ???
Nechoď pod 3000 Kč pokud je bodák sčíslován s pochvou a nedej bože se závěsníkem a pokud nemá přejímací značky říšského zbrojíře , pak si ho radši nechej na potom (lepší doba na prodej)...TEČKA ... Pokud ti bude někdo tvrdit, že takovou cenu nemá s těmito markantami, tak se tě snaží jednoduše oškubat 😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.