Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#981 9. 10. 2009, 16:01

Panove dival jsem se na vas novy web, konkretne na penize se lvem, ale tam krome uvedeni nominalu (casto i trikrat u jedne mince) nejsou vetsinou zadne jine udaje. Cekal jsem pokud to ma byt databaze, ze to budete mit podobne jako napr. muzeum v Berline:

http://www.smb.spk-berlin.de/ikmk/object_print.php?objectNR=18206619

Zobrazena mince je tam podrobne popsana a jsou uvedeny m.j. i metrologicke parametry a odkaz na literaturu.
Neni to skoda ze to u vas neni podobne? Nebo se to zobrazuje jen clenum?

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

#982 9. 10. 2009, 17:14

Většinu penízků jsem tam dával já a PEHU. U všech mých ( asi 40 ) je hmotnost, rozměry i síla střížku uvedena. Je to ale až na podrobnostech.

Taktéž odkazy na literaturu jsou až v podrobnostech. Tam jsem ji ještě záměrně nevyplňoval, protože je nemám ještě jednoznačně určeny. Na tom zapracuji později. Odkaz na hlavní literaturu pak je možné přidat k popisce mince tak, jak to je u haléřů Ludvíka.

Info o tom, co by měl vidět nečlen je spíš na domluvě. K tomu se určitě za chvíli vyjádří PEHU.

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#983 9. 10. 2009, 17:52

nečlen vidí pouze základní informace, další informace jako metrologické údaje, velké fotky atd. jsou jen pro členy!

stránky jsou v podstatě ještě ve výstavbě, pilují se detaily a doplňují se perovky obrazů a písmen, tak mějte všichni ještě strpení a zbytečně tam ani mince ještě nevkládejte, dokud to nebude hotové. to neplatí pro Václava II., kde už by měli být obrázky nastaveny ...

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#984 9. 10. 2009, 18:43
nečlen vidí pouze základní informace, další informace jako metrologické údaje, velké fotky atd. jsou jen pro členy! stránky jsou v podstatě ještě ve výstavbě, pilují se detaily a doplňují se perovky obrazů a písmen, tak mějte všichni ještě strpení a zbytečně tam ani mince ještě nevkládejte, dokud to nebude hotové. to neplatí pro Václava II., kde už by měli být obrázky nastaveny ...

Nemeli by jste dle stanov seznamovat s poznatky verejnost - Cl.I (4)a) ? 😃
http://www.numismatici.cz/files/Document/stanovy_cns.pdf

Chapal bych to utajeni jeste u detailnich fotek a autorskych clanku ale u metrologickych udaju a odkazu na literaturu?!

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#985 9. 10. 2009, 18:49

reklo se, ze to bude tak... i kdyz sem pritelem toho, dat ke zverejneni kdeco, je pravda, ze minimalne nase republika je plna parazitu, keri se jen zivi cizi praci... a tak proc by tyto informace nebyli k dispozici jen tem, co si je zaslouzi? my (tim myslim clenove pobocky) jsme to zaplatili z vlastnich penez... nejsme muzeum, co zije z penez danovych poplatniku...

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#986 9. 10. 2009, 18:50

členové čns-pg si řádně platí členské poplatky, za které se platí výroba webu, webový prostor a další s tím spojené výdaje, takže proto jsme si stanovili, že informace budou neveřejné, jen pro členy! už se to tu probíralo hodněkrát .... kdokoli se může stát naším členem, zaplatit si příspěvek a vidět všechny informace k mincím. kdyby to bylo zadarmo, tak by nikdo nový nechtěl k nám vstoupit, proč také, když by měl vše zadarmo ... je nás zatím málo, takže financování tohoto projektu musíme těžce zaplatit!

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#987 9. 10. 2009, 19:05

Dobre, tak jinak. Pokud je to jen o penezich, jsem ochoten poskytnout sponzorsky dar (i bez naroku byt clenem CNS PG) aby tyto informace byly i pro neclenskou verejnost. Pro mne jako dlouhodobeho sberatele mi to utajovani pripada mirne neeticke. Ja sam na pozadani poskytnu kdykoliv udaje i foto o mincich ze sve sbirky. Sdelte mi prosim realnou vysi daru kterou si predstavujete (tusim ze jste se tu pred casem informovali ze novy web bude stat cca 10t.).

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#988 9. 10. 2009, 19:17

tady nejde jen o peníze, ale i o to, aby více informací přilákalo nové členy, kteří do té databáze budou také mince ze svých sbírek ukládat. jinak by to nemělo smysl, aby tam bylo pár tisíc mincí ze sbírek 30 lidí. a abychom umožnili vkládat mince anonymním uživatelům, to jsme také zavrhli, za prvé by tam mohli magoři ukládat kdoví co a za druhé je ta databáze zkrátka bonusem pro naše členy. kdokoli mezi nás může přijít a stát se členem, takže na tom nevidím nic neetického! takto jsme si to odsouhlasili na členské schůzi a tak to tak máme😉

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#989 9. 10. 2009, 19:38

No myslim ze neblokovanym pristupem by jste tech vkladatelu minci ziskali nepomerne vic. Vite napriklad co byl za poprask s placenim poplatku u lekare a to jde o zdravi, takze platit relativne vysoke prispevky pro to aby si mohli prohlednout mince asi moc sberatelu chtit nebude. Tzv. magory muzete prece osetrit spravci kteri pred umistenim na web udaje o minci prekontroluji ne?

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#990 9. 10. 2009, 19:48

abych tuto neplodnou debatu nějak ukončil: kdo se chce stát členem čns-pg a je svolný zaplatit v porovnání za výdaje na mince směšný členský poplatek, získá tím jako bonus přístup do databáze. kdo se nechce stát členem, tak ať si žije jako dosud, nic se pro něj nemění a tak může být v klidu ...😉 kdo má zájem o mincování grošového období a chce tyto mince studovat, chce studovat sbírky ostatních členů a mince z muzejních sbírek, tak ten jistě bude mít zájem se přidat k nám do sekty! pořád je lepší zaplatit si pár stovek a mít neomezený přístup do databáze, než platit příspěvek centrále, za který máš h****o. vlastně ne, máš ročně čtyři čísla NL a přístup na aukce😃 proč nemají na aukce přístup i nečlenové čns?? vždyť by to bylo přínosem, byla by větší nabídka i poptávka mincí😉😃

takže pokud se Ti to nelíbí, přidej se k nám, v únoru na výroční schůzi to navrhni, dej o tom hlasovat a třeba uspěješ😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.