Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#81 8. 1. 2008, 23:04

>> PEHU: ok, chapu a souhlasim...

rozumim i tomu pojeti fotogalerie, ma to opodstatneni, jake jsou nazory ostatnich?

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

#82 8. 1. 2008, 23:23
oliver napsal/a: ... to do ceho jste (jsme) se pustili si mnozi z vas ani jeste plne neuvedomuji. je to dost velkej projekt. na podobny projekty se davaj milionovy granty... ...

Páni nerád Vám vstupujem do tejto diskusie,ale Môj vek hovorí a skúsenosti,že to ostane na troch no štyroch ľudoch čo majú pisateľské vlohy ostatné bude členská základňa.😈
Pokiaľ sa budem mýliť rád Vám do roka zašlem" lahvinku "dobrého Koňaku,alebo Vodky prípadne niečo iné.😉

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#83 8. 1. 2008, 23:38

Grofik, byl bych moc rad, aby si se seredne mylil... ale i ja mam bohuzel neprilis dobre zkusenosti... na strane druhe mam i par dobrych. myslim, ze se velice rychle ukaze, jaky bude toto pripad...

vim, ze to nekteri lide tady neradi slysi, ale pro mne je priorita muj vlastni web. tomu budu i nadale venovat vetsinu volneho casu, ktereho nemam nazbyt. rad prispeju k tvorbe webu pobocky, ale urcite nebudu delat tahouna jen proto, ze umim o trochu vic nez jini, kteri jsou lini se to naucit. a nebo mozna umeji i vic, ale jen se chtej svest s ostatnimi. z toho jsem uz vyrostl.

Profilový obrázek
Michaela

Uživatel

Zaregistrován:
12. 10. 2007

#84 9. 1. 2008, 06:34

Pouze mé dotazy:
1) možná,jestli by nebylo vhodné,jako ČNS ,uvést i sesterské pobočky a
kontakty na jiné ČNS.
2) Kde se budou uvádět inzerce pro členy, organizované přednášky (termíny,aj.)
3) Píšete v o nás o period. a neper.publikacích pro členy ČNS,kde se pak
členové dozví o publikacích víc.
4) Když bude chtít patason (kdokoliv jiný)nabídnou přednostně členům ČNS pražské groše svoje přebytky , bude na to zvláštní odkaz?

Díky

Profilový obrázek
patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

#85 9. 1. 2008, 07:22

Fíha!!! Tady se to rozjelo... to je dobře; na druhou stranu ty stránky nemusí být hotové ze dne na den! Nestíhám zatím všechno pročíst, snad na to najdu čas o víkendu... Každopádně díky všem za podněty a hlavně PEHUovi, že se do toho pustil s takovou vervou...

Profilový obrázek
PEHU_

Uživatel

Zaregistrován:
20. 7. 2007

#86 9. 1. 2008, 19:30
V menu by možná mohla být i část pro začínající sběratele. Něco v tom smyslu, jak ukládat mince, jak třídit sbírku, dělat popisky mincí, jak je čistit atd. Vpodstatě to, na co se nás lidé ptají i v tomto fóru. Základní postupy při výrobě mincí. Základní slovníček, aby se mohli orientovat ve výrazech atd.

Je to tam, myslíš, že dokážeš najít trochu času a napsat o tom článek?

Profilový obrázek
-eles-

Uživatel

Zaregistrován:
9. 1. 2008

#87 9. 1. 2008, 21:03

Zdravim, grosiky sbiram zatim jen kratce a ani jich moc nemam. Ale pokud vam budu moct bejt nejak napomocnej s timhle bezva projektem, tak dejte vedet. Jsem grafik a na pocitaci s photoshopem jsem schopen udelat cokoliv.

Profilový obrázek
PEHU_

Uživatel

Zaregistrován:
20. 7. 2007

#88 9. 1. 2008, 21:05
Zdravim, grosiky sbiram zatim jen kratce a ani jich moc nemam. Ale pokud vam budu moct bejt nejak napomocnej s timhle bezva projektem, tak dejte vedet. Jsem grafik a na pocitaci s photoshopem jsem schopen udelat cokoliv.

Díky - byl by jsi ochoten se chopit úpravy fotek mincí?

Profilový obrázek
Michaela

Uživatel

Zaregistrován:
12. 10. 2007

#89 10. 1. 2008, 09:53

To Pehu"sice vůbec nevím jak,ale kdybych mohla být nějak(mimo fotek) nápomocna, dej vědět. Já nevím,třeba na netu vyhledat potřebné údaje a články k panovníkům,k danému historickému období,apod.

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#90 10. 1. 2008, 10:02

tak jsem se prokousal touto diskuzí a zde jsou mé návrhy a poznatky:

1, lepší budou asi opravdu fotky s transparentním pozadím, alespoň se tím vzhled fotek ujednotí. jelikož to ovšem ne každý uživatel zmákne (jsem jedním z nich), nebylo by možná od věci, umístit na web i odkaz s "technickým minimem" jak toto zvládnout. stejně, pokud se ten systém upraví tak, že bude moci uživatel sám fotky vkládat, měl by být pro všechny jasný postup, jak toho docílit (tedy pokud se nebudou vkládat pomocí nějaké průvodce). tímto bych tedy chtěl požádat Olivera, jestli by mi nějak v kostce nevysvětlil (třeba do mailu), jak změnit to pozadí na průhledné v Adobe Photoshopu (mám verzi 6). zatím si na to zkusím přijít sám ...

2, co se týká velikostí, tak v náhledu bych byl pro variantu č.4 v ukázce na webu, ono bude asi lepší, když ten náhled bude větší, alespoň půjde na první pohled odlišit jedna mince od druhé. zvětšená fotka by mohla být v těch 1000pix a nápad s komprimací dalších detailů a větších fotek je jistě výborný! to schvaluji!! ještě k těm popiskám u náhledu mincí: bude asi problém zobrazit všechna znaménka mezi slovy, sám jsem se pokoušel si udělat přehled možných variant a ani v "mapě znaků" ve Win jsem mnohé možnosti nenašel. takže buď je bude muset někdo vytvořit jako font, nebo vkládat ty symboly jako malé obrázky? nevím jak to řešit ... nicméně opisy z lícní strany bych dával vnitřní i vnější zvlášť na řádek, ne je oddělovat čárkou, jako je to teď na zkušebním webu.

3, co se týká umístění webu, byl bych pro vlastní doménu, předejde se tak možným budoucím sporům, nejspíš nikdy žádné nebudou, ale nikdy neříkej nikdy🙂 peníze se na to z členských poplatků jistě získají, tady bych problém neviděl. Zdeněk na tom jistě tratný nebude, protože až se ten projekt rozjede, přitáhne k sobě jistě více sběratelů, kteří pak budou diskutovat na sberatel.com, čímž se jeho úroveň více zvýší!

4, v sekci "o nás" by měla být položka něco jako "organizační", kde budou informace o chodu společnosti, termíny schůzek, výsledky předchozích schůzek, termíny aukcí ČNS atd. zde by pak mohla být i případná fotogalerie z těchto akcí

toť zatím vše, pokud mě ještě něco napadne, tak napíši

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.