Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

llibor napsal/a:
...vložit komentář k dané variantě...
ta moznost by tam byt mela, ale ne z techto duvodu. bude tam napr. v okamziku, kdy se vybere uzivatelem nejaka koruna z vic moznych typu u jedine varianty a ve vysledku to hodi komentar, ze je to např.:
Hána XIV. g/1 vysoká koruna s pěti perlami na obruči typ č. 7
to co je tlustě bude ten doplnujici komentar...
pevo:
Hana je asi nemel k dispozici a nejsou nikde dolozena (Pinta je treba mel moznost studovat v soukromych sbirkach?)... ja nevim... vi to nekdo?

Tak jsem se šel dnes podívat do Aurey na položku určenou jako K4, Pinta Vc10, kde by podle Pinty mělo být v opise BARLOVS místo KAROLVS, tedy hned dvě chyby. Je tam samozřejmě zřetelné KAROLVS. Tak to už jsem z toho úplně magor... Nemám s tím ještě počkat, než se k tomu někdo povolanější vyjádří? Nebo prostě vzít Pintu jak je a opsat znaky?

Chtěla bych poprosit o radu,nemohu nalézt v typologii PG Václava IV.J.Hány v kterém konkrétním typu se vyskytuje u Av.1,3 křížek s rozeklanými konci (ozn.3) a u Av.4,6 prostředky obou křížků do vytracena (ozn.3)
Děkuji předem za radu.

Míšo doporučuji číst také texty, ne jen prohlížet obrázky. Dočetla by ses toto (s. 47):
"...Aby bylo „kompletnosti“ učiněno zadost, zachycuje tabulka i občas se vyskytující značky, jejichž podoba zřejmě vznikla, byť i málo znatelnou, ražební chybou (dvojrázem), nebo defektem na razidle (např.: vylomení čepu má za následek změnu kroužku v plnou tečku). Jedná se o tato rozdělovací znaménka standardní řady: Av: 1, 3: 3, Av: 2: 2; Av: 4, 6: 3, 4; Rv: 2: 6, 10, 14, 17. V katalogu typů a variant pak nejsou tyto značky dále uváděny...."
Znaménka, na která se ptáš, se vyskytují napříč většinou typů, nejsou charakteristické pro některý konkrétní typ - to ostatně podporuje předpoklad, že mohly vzniknout např. chybným vybitím puncu do razidla nebo dvojrázem a pod.

tak tady je zpracovanej i Karel IV. dle Pinty... Navrhu se ujal Pevo, za coz mu patri velky dik, prosim jej proto o vypracovani a nekoho pak o kontrolu...
jak se to vyviji s Vaclavem IV.? Zatim mam data pouze od Jacxe.
Pehu, na Skype sem te nak nevidel, ja to mam jen v praci poradne rozchozeny... jenze tam u toho moc nesedim, spis vyjimecne, myslis, ze je potreba se nejak vic domlouvat nebo bys na toho vladislava mohl nak mrknout? pokud neco neni jasny, nejspis bude dobre to resit i primo tady.

Já jsem byl pracovně mimo. Proto jsi mi nemohl chytit.

patason napsal/a:
Míšo doporučuji číst také texty, ne jen prohlížet obrázky. Dočetla by ses toto (s. 47):......
😳 Tak to jsem opravdu přehlédla, díky za vysvětlení.

Oliver: dělám stále písmenka Václava IV. Bohužel jsem byl docela pracovně vytížen, tak jsem na tom dělal jen když byl fakt čas😞 . Ale už to dodělávám. V nejbližších dnech Ti celou udělanou tabulku pošlu včetně nějakých poznámek - v něčem se bude muset tabulka upravit. Ale to Ti podrobně rozepíšu.

super, to je paradni zprava, nechci nikoho honit, sam mam prace po kkt... staci vedet, ze se na tom pracuje😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.