Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#841 18. 5. 2009, 13:42

llibor napsal/a:

...vložit komentář k dané variantě...

ta moznost by tam byt mela, ale ne z techto duvodu. bude tam napr. v okamziku, kdy se vybere uzivatelem nejaka koruna z vic moznych typu u jedine varianty a ve vysledku to hodi komentar, ze je to např.:

Hána XIV. g/1 vysoká koruna s pěti perlami na obruči typ č. 7

to co je tlustě bude ten doplnujici komentar...

pevo:
Hana je asi nemel k dispozici a nejsou nikde dolozena (Pinta je treba mel moznost studovat v soukromych sbirkach?)... ja nevim... vi to nekdo?

Profilový obrázek
pevo

Uživatel

Zaregistrován:
22. 6. 2008

#842 21. 5. 2009, 13:51

Tak jsem se šel dnes podívat do Aurey na položku určenou jako K4, Pinta Vc10, kde by podle Pinty mělo být v opise BARLOVS místo KAROLVS, tedy hned dvě chyby. Je tam samozřejmě zřetelné KAROLVS. Tak to už jsem z toho úplně magor... Nemám s tím ještě počkat, než se k tomu někdo povolanější vyjádří? Nebo prostě vzít Pintu jak je a opsat znaky?

Profilový obrázek
kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

#843 21. 5. 2009, 14:07

to ta mince bude nejspíš jen špatně (nebo snad záměrně pro vyšší zisk?) určená. předpokládám, že pokud takovou podvariantu do typologie zařadil, že skutečně existuje ...

Profilový obrázek
Michaela

Uživatel

Zaregistrován:
12. 10. 2007

#844 25. 5. 2009, 21:03

Chtěla bych poprosit o radu,nemohu nalézt v typologii PG Václava IV.J.Hány v kterém konkrétním typu se vyskytuje u Av.1,3 křížek s rozeklanými konci (ozn.3) a u Av.4,6 prostředky obou křížků do vytracena (ozn.3)
Děkuji předem za radu.

Profilový obrázek
patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

#845 26. 5. 2009, 10:15

Míšo doporučuji číst také texty, ne jen prohlížet obrázky. Dočetla by ses toto (s. 47):
"...Aby bylo „kompletnosti“ učiněno zadost, zachycuje tabulka i občas se vyskytující značky, jejichž podoba zřejmě vznikla, byť i málo znatelnou, ražební chybou (dvojrázem), nebo defektem na razidle (např.: vylomení čepu má za následek změnu kroužku v plnou tečku). Jedná se o tato rozdělovací znaménka standardní řady: Av: 1, 3: 3, Av: 2: 2; Av: 4, 6: 3, 4; Rv: 2: 6, 10, 14, 17. V katalogu typů a variant pak nejsou tyto značky dále uváděny...."
Znaménka, na která se ptáš, se vyskytují napříč většinou typů, nejsou charakteristické pro některý konkrétní typ - to ostatně podporuje předpoklad, že mohly vzniknout např. chybným vybitím puncu do razidla nebo dvojrázem a pod.

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#846 27. 5. 2009, 00:04

tak tady je zpracovanej i Karel IV. dle Pinty... Navrhu se ujal Pevo, za coz mu patri velky dik, prosim jej proto o vypracovani a nekoho pak o kontrolu...

jak se to vyviji s Vaclavem IV.? Zatim mam data pouze od Jacxe.

Pehu, na Skype sem te nak nevidel, ja to mam jen v praci poradne rozchozeny... jenze tam u toho moc nesedim, spis vyjimecne, myslis, ze je potreba se nejak vic domlouvat nebo bys na toho vladislava mohl nak mrknout? pokud neco neni jasny, nejspis bude dobre to resit i primo tady.

Profilový obrázek
PEHU_

Uživatel

Zaregistrován:
20. 7. 2007

#847 27. 5. 2009, 08:13
tak tady je zpracovanej i Karel IV. dle Pinty... Navrhu se ujal Pevo, za coz mu patri velky dik, prosim jej proto o vypracovani a nekoho pak o kontrolu... jak se to vyviji s Vaclavem IV.? Zatim mam data pouze od Jacxe. Pehu, na Skype sem te nak nevidel, ja to mam jen v praci poradne rozchozeny... jenze tam u toho moc nesedim, spis vyjimecne, myslis, ze je potreba se nejak vic domlouvat nebo bys na toho vladislava mohl nak mrknout? pokud neco neni jasny, nejspis bude dobre to resit i primo tady.

Já jsem byl pracovně mimo. Proto jsi mi nemohl chytit.

Profilový obrázek
Michaela

Uživatel

Zaregistrován:
12. 10. 2007

#848 27. 5. 2009, 09:01

patason napsal/a:

Míšo doporučuji číst také texty, ne jen prohlížet obrázky. Dočetla by ses toto (s. 47):......

😳 Tak to jsem opravdu přehlédla, díky za vysvětlení.

Profilový obrázek
flutek

Uživatel

Zaregistrován:
26. 11. 2007

#849 27. 5. 2009, 17:46

Oliver: dělám stále písmenka Václava IV. Bohužel jsem byl docela pracovně vytížen, tak jsem na tom dělal jen když byl fakt čas😞 . Ale už to dodělávám. V nejbližších dnech Ti celou udělanou tabulku pošlu včetně nějakých poznámek - v něčem se bude muset tabulka upravit. Ale to Ti podrobně rozepíšu.

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

#850 27. 5. 2009, 19:16

super, to je paradni zprava, nechci nikoho honit, sam mam prace po kkt... staci vedet, ze se na tom pracuje😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.