Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Profilový obrázek
PEHU_

Uživatel

Zaregistrován:
20. 7. 2007

#101 10. 1. 2008, 16:16
Toho jsem se bal 😉 ale jo klidne, nicmene predem rikam ze nekdy mam prace nad hlavu a prednostne budu muset delat to co me zivy. Mate nekdo alespon hrubou predstavu kolik by tech fotek bylo (budou to tisice nebo desetitisice, vic dofam uz ne 😲 ) Taky bych mel jeden navrh: jelikoz ne kazdy umi spravne nafotit a nasvitit mince a taky kdyz jsou p.g. stribrnaky a jde tam (alespon doufam) hlavne o opisy a ruzny znacky. Tak co kdyby se delali fotky s pruhlednym pozadim a černobile. Bude to jednodusi na upravovani, lip to bude vypadat a taky to bude mit vsechno stejnou uroven. ...

To bylo by skvělé kdyby jsi pomalu dokázal upravit pár foto.😋
Pokud do toho opravdu půjdeš, můžu ti pár foto poslat.
Jinak neboj, všichni to děláme ve volném čase a toho je vždy naprostý nedostatek😞

díky

Profilový obrázek
Michaela

Uživatel

Zaregistrován:
12. 10. 2007

#102 10. 1. 2008, 16:20

:D No jasně, jdu na to. Mám ti to Pehu nejspíš zaslat na tvůj mail,souhlasí ?

Profilový obrázek
PEHU_

Uživatel

Zaregistrován:
20. 7. 2007

#103 10. 1. 2008, 16:25
tak jsem se prokousal touto diskuzí a zde jsou mé návrhy a poznatky: 1, lepší budou asi opravdu fotky s transparentním pozadím, alespoň se tím vzhled fotek ujednotí. jelikož to ovšem ne každý uživatel zmákne (jsem jedním z nich), nebylo by možná od věci, umístit na web i odkaz s "technickým minimem" jak toto zvládnout. stejně, pokud se ten systém upraví tak, že bude moci uživatel sám fotky vkládat, měl by být pro všechny jasný postup, jak toho docílit (tedy pokud se nebudou vkládat pomocí nějaké průvodce). tímto bych tedy chtěl požádat Olivera, jestli by mi nějak v kostce nevysvětlil (třeba do mailu), jak změnit to pozadí na průhledné v Adobe Photoshopu (mám verzi 6). zatím si na to zkusím přijít sám ... 2, co se týká velikostí, tak v náhledu bych byl pro variantu č.4 v ukázce na webu, ono bude asi lepší, když ten náhled bude větší, alespoň půjde na první pohled odlišit jedna mince od druhé. zvětšená fotka by mohla být v těch 1000pix a nápad s komprimací dalších detailů a větších fotek je jistě výborný! to schvaluji!! ještě k těm popiskám u náhledu mincí: bude asi problém zobrazit všechna znaménka mezi slovy, sám jsem se pokoušel si udělat přehled možných variant a ani v "mapě znaků" ve Win jsem mnohé možnosti nenašel. takže buď je bude muset někdo vytvořit jako font, nebo vkládat ty symboly jako malé obrázky? nevím jak to řešit ... nicméně opisy z lícní strany bych dával vnitřní i vnější zvlášť na řádek, ne je oddělovat čárkou, jako je to teď na zkušebním webu. ...

kacuro napsal/a:

tak jsem se prokousal touto diskuzí a zde jsou mé návrhy a poznatky:
bude asi problém zobrazit všechna znaménka mezi slovy, sám jsem se pokoušel si udělat přehled možných variant a ani v "mapě znaků" ve Win jsem mnohé možnosti nenašel. takže buď je bude muset někdo vytvořit jako font, nebo vkládat ty symboly jako malé obrázky? nevím jak to řešit ...

Značky v opisech opravdu problém je. Už jsem zjišťoval, jak se to dělá do knížek - kreslí se.

kacuro napsal/a:

3, co se týká umístění webu, byl bych pro vlastní doménu, předejde se tak možným budoucím sporům, nejspíš nikdy žádné nebudou, ale nikdy neříkej nikdy🙂 peníze se na to z členských poplatků jistě získají, tady bych problém neviděl. Zdeněk na tom jistě tratný nebude, protože až se ten projekt rozjede, přitáhne k sobě jistě více sběratelů, kteří pak budou diskutovat na sberatel.com, čímž se jeho úroveň více zvýší!

momentální umístěni webu je pouze dočasné. Myslím, že už jsem to tady někde i psal. Jakmile bude ustanovena pobočka a bude započato s vedením účta, okamžitě se koupí doména. Je po pár stokorun ročně. Odkaz na tuto diskuzi na webu určitě bude a je tam již dnes na úvodní stránce a v horním menu

Jj rozumné - jakmile tam bude co dát, udělám další část menu a zařadím článek a fota.

Profilový obrázek
PEHU_

Uživatel

Zaregistrován:
20. 7. 2007

#104 10. 1. 2008, 16:25
:D No jasně, jdu na to. Mám ti to Pehu nejspíš zaslat na tvůj mail,souhlasí ?

Jj díky

Profilový obrázek
-eles-

Uživatel

Zaregistrován:
9. 1. 2008

#105 10. 1. 2008, 17:39

Klidne posilej fotky, ted zrovna trochu casu je. Nebo jeste lip pokud je mas nekde na netu tak si je muzu postahovat (ftp,nekde na strankach, nebo nejaka galerie....)
Pak by to jeste chtelo vedet na jaky velikosti to mam upravovat, jestli teda čb., jestli .gif nebo .png jak to mam pojmenovavat(cislovat) atd....

Profilový obrázek
Michaela

Uživatel

Zaregistrován:
12. 10. 2007

#106 10. 1. 2008, 18:13

;) Tak to tam máš Pehu ,dej vědět,jestli to tak stačilo, nebo jestli potřebuješ ke znojem.minci a popř.i k něčemu jinému něco víc.

Profilový obrázek
Topa77

Uživatel

Zaregistrován:
22. 4. 2007

#107 10. 1. 2008, 19:02

černobílou fotku neee 😞 , zkusme to barevně 😃

• eles- s Pehuem najdou ideální formát a kvalitu a hodí sem návod a podle toho to budem dělat. Černobílá se Vám líbí proto, že je nezvyklá, barva je fakt lepší.
Profilový obrázek
PEHU_

Uživatel

Zaregistrován:
20. 7. 2007

#108 10. 1. 2008, 19:45
;) Tak to tam máš Pehu ,dej vědět,jestli to tak stačilo, nebo jestli potřebuješ ke znojem.minci a popř.i k něčemu jinému něco víc.

Díky už to tam je

Profilový obrázek
PEHU_

Uživatel

Zaregistrován:
20. 7. 2007

#109 10. 1. 2008, 19:48
Klidne posilej fotky, ted zrovna trochu casu je. Nebo jeste lip pokud je mas nekde na netu tak si je muzu postahovat (ftp,nekde na strankach, nebo nejaka galerie....) Pak by to jeste chtelo vedet na jaky velikosti to mam upravovat, jestli teda čb., jestli .gif nebo .png jak to mam pojmenovavat(cislovat) atd....

díky - hoď mi na sebe prosím kontakt
formát domluvíme po mailu nebo skype

Profilový obrázek
PEHU_

Uživatel

Zaregistrován:
20. 7. 2007

#110 10. 1. 2008, 22:55

to: eles - mám pro tebe připravené dva soubory ke stažení. Je to celkem 23 foto Václava II. a Vladislava

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.