Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Profilový obrázek
patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

#1021 10. 10. 2009, 11:33

To All: lidi, proboha! Nedomáhejte se plného přístupu do databáze ČNS PG apelem na etiku, zákonnost, city, solidaritu nebo cokoliv dalšího, pokud nejste členy pobočky! Každý máte možnost stát se členem pobočky a mít plný přístup k budované databázi nebo se dokonce na jejím vzniku aktivně podílet. Ale snažit se moralizovat nebo dokonce naznačovat, že zveřejněním něčeho dělá pobočka něco nezákonného, je na můj vkus zvrhlé a hloupé. Opravdu je pryč doba, kdy všechno bylo všech a zadarmo. Porotože se našlo tady na webu pár nadšenců, kteří neváhají investovat čas i peníze pro to, aby vznikla databáze mincí, které je zajímají, nemůže ještě někdo chtít, aby ze sebe dělali tajtrlíky a výsledek svého snažení a časových i finančních obětí dali nezištně k dispozici i těm, kteří jsou zvyklí se táhnou ve vleku událostí a těžit, co se dá jako v těch zmiňovaných dobách, kdy všechno bylo všech a zadarmo. Pojďte se podílet na vzniku databáze, přiložte ruku k dílu a mírný peníz na to, aby vzniklo to, co je naším snem! Máte tu možnost! Naopak my nemáme vůči vám jakoukoliv povinnost - ani morální, ani jakoukoliv jinou. Prosím uvědomte si to!

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#1022 10. 10. 2009, 11:43

Osobne sa prístupu do databázy nedomáham a ruku k dielu prikladám. Nie kvôli tomu aby som bol chápaný ako "priateľ pobočky", opakujem, nebudem nikdy žiadať prístup do cudzieho diela. Jednoducho preto, lebo chápem všetky pripomienky členov podieľajúcich sa na tvorbe webu.

Profilový obrázek
patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

#1023 10. 10. 2009, 11:48

Archy ta poznámka nebyla vůbec osobní a pokud by měla být osobní, ty bys byl poslední, kdo by mě při jejím adresování napadnul. Tvojí pomoci si všichni vážíme - jsi přesně z těch lidí, kteří jsou dělní a kteří mají znalosti, kterých je při tvorbě databáze potřeba. Ale jak už jsme spolu před časem diskutovali, bohužel nemůžeme udělat ani v tvém případě výjimku, protože v zápětí by za tebou stály zástupy dalších, kteří by se výjimky dožadovali.

Profilový obrázek
patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

#1024 10. 10. 2009, 11:53

BTW: a Archy - nejsi ty už dokonce naším členem?

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#1025 10. 10. 2009, 12:03
Kacuro myslim ze jsem vam nabizel vic nez nejakych 300Kc, a to pouze za to ze u mince v databazi bude krome nominalu uveden i typ dle literatury a metrologicke udaje jinak to neni databaze ale pouze obrazkova galerie s min.vypovidaci hodnotou. Autorske clanky, nove typologie a pod. si klidne mejte chranene omezenym pristupem proti zneuziti, to samozrejme chapu. Jeste k tem spekulantum co se zminoval Oliver - tyto min.udaje ktere jsem navrhoval uvadet jim moc nepomohou, z toho se nedozvedi napr.ktery typ je vzacny a nebo jinak zajimavy. To se naopak dozvedi z volne diskuse zde, staci si jen precist starsi prispevky a vite skoro vse o malych lvech, petilistych ruzicich, prerazenych rozdelovacich znamenkach atd. Takze neni vule, nepresvedcim vas, je to skoda ale budu to jiz respektovat.

Omlouvam se ze sem jeste jednou vstupuji, povazoval jsem to jiz za uzavrene, ale pro patasona:
Umite vubec cist, asi ne co? Tak jeste jednou pro osvezeni pameti:

Takze pro ty mene chapave, nemam problem zazadat si o vstup do CNS PG a platit pozadovany prispevek, nabizel jsem vam vyrazne vic s tim ze uvolnite par udaju navic nejen pro mne ale i pro sirsi verejnost. Jestli jsem dle vas nejaky vyzirka ktery chce na vasi praci parazitovat tak jste mirne receno paranoidni. Nemam ty znalosti o grosich jako vy a dalsi abych vam pomohl na odborne bazi, chtel jsem to clenum pobocky kompenzovat jinak.

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#1026 10. 10. 2009, 12:06

Patason, ty si taký zlatý chlapec, dávno ma nikto tak nevychválil a to dokonca ani doma...😉
Ale inak, nie, nie som (ešte) členom a veci ohľadom prípadnej zmeny sa zatiaľ dejú iba v mojej hlave. Ja viem že si nehovoril o mne, ani som to nebral ako dotknutie svojej "ctenej" osoby. Bral som to všeobecne. Myslím si že ani Kucera nefňuká o prístup a nejde tu ani o peniaze. Len som poukazoval že sú tu aj ľudia ktorí pracujú pre pobočku, ako Dracek, kekule a spol, neposledne aj ľudia, ktorí vlastne prispievajú na toto fórum. Myslím si že aj to je určitá služba pre Pobočku, veď aspoň propagácia je tu maximálne mohutná.
Ja som písal o tom, že s vami a vašimi názormi a postojmi už absolútne súhlasím, vydiskutovali sme si to. Tých pár korún naozaj pre nikoho nie je veľa. Pokiaľ chce byť členom 15 ročný chlapec ktorý nezarába, nech napíše predsedníctvu a poprosí o prístup; verím že by mu bolo vyhovené. Ale ostatní nech aspoň zaplatia, keď už z objektívnych príčin nemôžu pomôcť svojou prácou.
Táto diskusia akiste bola plodná, ale myslím si že je už dosť zdĺhavá. Možno ešte niekto pár viet na koniec nech pridá, ale osobne si myslím že tu už bolo všetko povedané.
Inak, držím palce priatela.

Profilový obrázek
Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

#1027 10. 10. 2009, 12:09
Omlouvam se ze sem jeste jednou vstupuji, povazoval jsem to jiz za uzavrene, ale pro patasona: Umite vubec cist, asi ne co? Tak jeste jednou pro osvezeni pameti: ...

Kucera, Váš postoj chápem a vedomosti si vysoko cením, ale tento výpad sa mi nezdal veľmi ani vhodný ani korektný. Obzvlášť vzhľadom k tomu, že Vás považujem za veľmi rozumného a kultivovaného človeka.

Profilový obrázek
patason

Uživatel

Zaregistrován:
9. 7. 2007

#1028 10. 10. 2009, 12:14

To Kucera: Opravdu nechápu, že se pořád něčeho dožadujete a domáháte!
Pro ty úplně přihlouplé: každý má možost stát se členem pobočky ČNS PG, pokud chce mít přístup k podrobnějším informacím z databáze, než jsou informativní náhledy. Žádná jiná - opakuji - žádná jiná - cesta neexistuje a pokud o tom nerozhodne Výroční členská schůze jako nejvyšší orgán pobočky ani existovat nebude. Nikdo jiný, než člen pobočky, i kdyby nám poslal miliardu, nebo bankovkami vytapetoval v Praze Václavák, nebude mít přístup k detailním informacím v databázi ČNS PG. Smiřte se s tím! Ani koupit se nedá všechno! Můžete zkoušet urážet, vyhrožovat, hledat na stránkách nezákonnosti a pokud nějaké najdete, třeba je i udávat, ale přístupu k jiným informacím, než jsou náhledy se nečlen pobočky nedomůže! Naopak, může se stát, že ani tyto náhledové informace nakonec v důsledku snažení podobných nechápavců nebudou nečlenům k nahlédnutí. Pokud s tím má kdokoliv problém, může si jít stěžovat na nádraží do lampárny...

Profilový obrázek
Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

#1029 10. 10. 2009, 12:18
Přesně tak, pokud se na webu objeví fotka, jejímž autorem není někdo z nás, tak se tam použije dle § 31 odst. 1 písm. a,c) z.č. 121/2000 Sb. a na web se umístí citace, z kterého díla to je ( pokud se to ví )🙂

patason napsal/a:

To Dracek: No a jsme u toho - my je právě nezveřejňujeme, protože web je určený pro interní vědeckou(!) potřebu členů pobočky! Čili dokud nebudou stránky komerční, nenaráží použití stáhnutých obrázků na autorský zákon. Pokud bychom přístup na stránky zpoplatnili, nebo je naopak dali v plné kvalitě v plen komukoliv - už bychom autorský zákon porušili! (opravte mně právníci, pokud se pletu...).

Podstatný autorský zákon by byl tuším v tomto případě u zemí, odkud obrázky(firmy) pocházejí a ne náš. Narážel jsem jen na to, že než se obrázky umístí na web, je dobré napsat firmám(od nichž pochází obrázků více) slušný mail a požádat o dovolení(bývají vstřícné, ale chce to napsat). Minimálně u každého obrázku připsat odkud pochází(firma/aukce).
Dle webu a předchozích reakcí ani jedno zatím není. Rozhodně nepokládám za nutné žádat o každý jeden obrázek, ale v tomto rozsahu počtů ano. Mně je to celkem ukradené, ale pobočky by měla mít "krytá záda". 😕

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

#1030 10. 10. 2009, 12:23

patason napsal/a:

To Kucera: Můžete zkoušet urážet, vyhrožovat, hledat na stránkách nezákonnosti a pokud nějaké najdete, třeba je i udávat, ale přístupu k jiným informacím, než jsou náhledy se nečlen pobočky nedomůže!

Skvele, s diagnozou jsem se nemylil.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.