Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

já jenom zopakuji, co tu píši už snad 3/4 roku vždy, když na toto téma přijde řeč. jsem kategoricky proti zveřejňování dalších údajů! lidi denodenně utrácejí šílené peníze za všelijaké hlouposti, tak nevím, proč by nemohli dát 300,- ročně za to, aby se mohli stát součástí ČNS-PG, podpořit tak náš rozpočet a získat tak přístup do databáze, čerpat z ní i přidávat do ní zase pro nás ostatní?? blbé tři stovky ročně!! někteří připustí, že tento rok jsme platili několikrát tolik, každý z nás ovšem ví, že to byla pouze nutnost, abychom si našetřili na výrobu a spuštění webu! takže předpokládám, že na příští rok si odhlasujeme zpátky těch 300,- ... 300,- = 25,- měsíčně, ať mi žádný numismatik netvrdí, že na to nemá ....
lákadlem pro zájemce a zvědavce pak bude po naplnění databáze množství mincovního materiálu, který se zde nastřádá, pokud se nepletu, na první Pehuově verzi databáze bylo přes 4tisíce mincí a to to jelo jen asi rok.
za další: databáze může sloužit (a pro mě je to jeden z primárních úkolů) jako zdroj materiálu pro vytváření nových typologií tam, kde ještě žádné nejsou nebo jsou nedostačující, nebo pro doplňování již stávajících typologií.
tak například jistý uživatel kacuro, který, jak již zde několikráte prezentoval, se snaží pracovat na nové typologii bílých peněz Vladislava J. a dá na web všanc některé z výsledků své zatím jen několikaměsíční práce a sice kresby lvů, korun a několika desítek písmen z opisů. vy byste to pak hodili do jámy lvové, kde se toho může kdekdo chytit a zneužít mé kresby pro svou vlastní práci na typologii ... z různých mých příspěvků lze jistě cítit nedůvěra či snad i averze k lidem, to vše ovšem plyne z mých životních zkušeností, nikdo mi nic nedá zadarmo, na všechno si musím vydělat, o všechno se musím se světem poprat ... to není nářek, to je prostě fakt! to mě naučilo být tvrdým nejen k ostatním, ale především k sobě ... i přesto si zachovávám jakés takés pozitivní myšlení😃
takže i hlavně proto, že jsem na webu zainteresován a také jsem při jeho tvorbě strávil mnoho desítek hodin (ano přiznávám, přes léto jsem bydlel na letním "bytě" v horách, kde jsem neměl připojení na net a tak se toho naštěstí ujal PEHU a spol. jimž moc děkuji) i dalších financí kromě členského příspěvku, tak nesouhlasím s tím, aby pak někdo sklízel ovoce práce celého kolektivu lidí zadarmo!
nemám problém s tím, zpřístupnit zdarma web institucím, jako jsou muzea, ovšem jen v případě, že poskytnou své sbírky a umožní nám si mincovní materiál grošového období zdokumentovat a vložit do databáze. na tom jsme se pokud vím i tak nějak předběžně dohodli ... kdysi tu padli i návrhy, že kdyby někdo poskytl svou sbírku do databáze, že by mohl také získat zdarma přístup. toto se mi ale moc nelíbí, když už má někdo sbírku PG, která by stála za to zveřejnit v naší databázi, tak proč by si ten člověk kurňa nemohl zaplatit 300,- členský poplatek a vstoupit k nám do sekty?? proč se vůbec někteří vzpouzejí k nám vstoupit, vždyť nikomu hlavu neutrhneme, po nikom nic nechceme, nemusí nikam chodit, když nechce, nemusí jezdit na výroční schůzi, prostě jen vyplní přihlášku a jednou ročně zaplatí příspěvek .... to snad zvládne i největší pecivál nebo s prominutím pitomec ....
mluví se tu pořád o zpřístupnění databáze lidem, ale jakým lidem? 99% lidí numismatika nezajímá, z těch dalších pár tisíců numismatiků či badatelů, kolik procent se zajímá o grošové období? je to úzká skupina lidí čítající možná 1-2 tisíce sběratelů, řekl bych spíše méně .... proč by tedy takto úzká skupina populace nemohl zaplatit 300,- a podpořit tak naši činnost? vždyť nejde jen o peníze na web, kdybysme měli dostatečnou finanční rezervu, mohli bychom si pak sami vydávat typologie v kvalitním provedení, se spoustou fotek mincí a další práce o grošovém mincování ... takže mysleme dopředu, chovejme se jako finančně nezávislá organizace, mějme velké plány do budoucna, jedině tak bude mít naše práce nějaký smysl a nebude to jen zkostnatělý spolek bláznů, kteří hledají rozdíly v kresbě lvů atd. .....
ufff

Kacuro myslim ze jsem vam nabizel vic nez nejakych 300Kc, a to pouze za to ze u mince v databazi bude krome nominalu uveden i typ dle literatury a metrologicke udaje jinak to neni databaze ale pouze obrazkova galerie s min.vypovidaci hodnotou. Autorske clanky, nove typologie a pod. si klidne mejte chranene omezenym pristupem proti zneuziti, to samozrejme chapu.
Jeste k tem spekulantum co se zminoval Oliver - tyto min.udaje ktere jsem navrhoval uvadet jim moc nepomohou, z toho se nedozvedi napr.ktery typ je vzacny a nebo jinak zajimavy. To se naopak dozvedi z volne diskuse zde, staci si jen precist starsi prispevky a vite skoro vse o malych lvech, petilistych ruzicich, prerazenych rozdelovacich znamenkach atd.
Takze neni vule, nepresvedcim vas, je to skoda ale budu to jiz respektovat.

ono ten kdo je nejvic slyset nemusi byt hlasem vsech a nemusi vyjadrovat nazor pobocky. ja se vic priklanim k nazorum Kucery nez Kacura. znovu davam v plen otazku neceho takoveho jako je "pritel pobocky", ktery bude osoba duveryhodna, s jistym pristupem k vice udajum nez neprihlaseny...

Je to jednoduché - když si Těch asi 15 příspěvků výše pročtete všichni diskutující za pár dní, až budete zbavení emocí, zjistíte, že důvod neveřejnosti databáze PG zargumentovaný členy pobočky je logický a že neveřejnost webu je zcela na místě a je jedno, jestli to bylo řečeno drsně a natvrdo, nebo rozvláčněji. Jsme myslím všichni (nejen Kucera) rádi, že doby, kdy všechno bylo všech, jsou nenávratně pryč...😋 Důvody neveřejnosti databáze webu ČNS PG nebudu opakovat. Diskuse mně ale přivedla k přesvědčení, že se zachováme stejně, jako se zachoval portál coinarchives.com, který nějakou dobu zpřístupňoval svoji plnou databázi zdarma a letos ji řádně okleštil a pouze nepatrnou část nechal i nadále zdarma a přístup k celé databázi nabídl v produktu coinarchives.pro za roční poplatek US$600. Pochopitelně, že databáze PG je nepoměrně skromnější (alespoň prozatím), ale proč tedy nespřístupnit produkt úsilí členů pobočky také těm, kdož se zuby nehty brání stát se našimi členy, ale o naše informace tak stojí, že by byli ochotni pobočku sponzorovat. Udělejme pro tyto nečleny roční vlezné na naše stránky ve výši shodné s naším pobočkovým členským příspěvkem a pokud budou chtít napřesrok přístup zachovat, znovu zaplatí roční vlezné. Pobočka díky tomu pak bude moci financovat svoje další aktivity...

patason napsal/a:
....ale proč tedy nespřístupnit produkt úsilí členů pobočky také těm, kdož se zuby nehty brání stát se našimi členy, ale o naše informace tak stojí, že by byli ochotni pobočku sponzorovat. Udělejme pro tyto nečleny roční vlezné na naše stránky ve výši shodné s naším pobočkovým členským příspěvkem a pokud budou chtít napřesrok přístup zachovat, znovu zaplatí roční vlezné. Pobočka díky tomu pak bude moci financovat svoje další aktivity...
Trošičku to zlehčím 😋 - to chudinka PEHU bude muset dělat daňové přiznání, protože to už nebudou penízky z členských příspěvků 😞

Měl bych drobnou technicko/právní připomínku k databázi obrázků na stránkách ČNS PG:
Na stránkách je velké množství obrázků PG s kontramarkami, které pravděpodobné pocházejí(opravte mne pokud se pletu) z několika sbírek dražených v nedávné době v zahraničí. Máte souhlas těchto aukčních firem se zveřejněním jejich obrázku na webu PG?!?!?!?
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

musíš to nazvat: Speciální forma členství-manipulační poplatek... 😁
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

To Dracek: No a jsme u toho - my je právě nezveřejňujeme, protože web je určený pro interní vědeckou(!) potřebu členů pobočky! Čili dokud nebudou stránky komerční, nenaráží použití stáhnutých obrázků na autorský zákon. Pokud bychom přístup na stránky zpoplatnili, nebo je naopak dali v plné kvalitě v plen komukoliv - už bychom autorský zákon porušili! (opravte mně právníci, pokud se pletu...).

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.