Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Joj,dovolím si jako členka vstoupit do vaší debaty pánové,na schůzi se o tom velmi diskutovalo a mnoho z nás uznalo,že by jsme jistě byli rádi,když by náš web byl jednou prospěšný pro všechny numismatiky,tzn.nečleny. Bohužel jak uvádí kolegové,finanční stránka a prozatím malý počet členů,co se nemálo finančně na těchto stránkách (né jedním příspěvkem,ale každoročním nemalým příspěvkem) podílí,to vše nás donutilo k tomuto postoji k nečlenům.
Ale pokud se nemílím,shodli jsme se i na tom,že pokud bude počet členů ČNS PG jednou dostačující k pohodovému pokrytí již zmíněných finančních každoročních nákladů na web,stránky se zpřístupní i pro širokou veřejnost.
Třeba se na příští schůzi opravdu schválí,aby se za každoroční poplatek (stejný i pro členy),stránky zpřístupnily i pro nečleny ČNS PG(přesto členy jiných společností).Jistě se to na příští schůzi bude probírat.
To Dráček : byl bys divnej Dráček,kdybys občas nebyl kousavý.

no Kacuro, uprime, slo to rict i jinak aniz by tim utrpela tvoje primocarost a aniz bys nekoho urazil... tot muj nazor...
ja chapu obe strany a uprimne pro mne byl dulezitejsi vznik toho webu nez prosazeni toho, pro koho bude a pro koho ne...
Kucera: je treba si uvedomit vec, ktera tu uz byla recena nekolikrat... starost o takove stranky, administrace apod. je casove enormne narocna vec... tim spise, ze vetsina lidi zde, co neco umi, tomu venuji "volny" cas... zeptej se Pehua, jak je na tom s casem... co se me tyce - mince na sceneru, mince pod klavesnici, mince nelevo od PC. za mnou v polici dalsich 500 nezarazenych minci... web delsi dobu neaktualizovany (mesice)... nestiham ani svoje kuli praci... uprime ani nevim, kdy sem se naposled podival na nakou aukci, abych si udelal radost... ja vim, pro vas to mince nejsou, kdyz to nejsou grose...
jenom dneska sem na priprave materialu k tomu webu stravil min. hodinu a pul casu kerej vlastne nemam. vcera jeste dyl... a pak nekdo (nerikam ze ty), kdo nevi do ceho pichnout a sedi na gauci a kouka cely vecery na tv bude mit pristup bez problemu a bude tezit z nasi prace? a pak nam diky tomu jeste lepe konkurovat na aukcich? takze kdyz se konecne pracnym samostudiem dopracuju k tomu, ze necemu rozumim a vim, co si chci koupit, az se to objevi, tak si to nekoupim, protoze naka rychlokvaska co ma proste vic penez ale o to min rozumu to koupi jen proto, ze bude doufat, ze to za par mesicu streli jeste vejs?
je to jen priklad, proc se na to nekteri divaji jak se divaji... kdybys byl na schuzi, mozna bys nektere duvody chapal lepe, co nakonec vedlo k tomu rozhodnuti...
a jak rikam... projekt je soukromy, neni placeny z dani ostatnich, z zadnych grantu apod. a tudiz je jen na pobocce, jak ho zpristupni. ja jsem mimochodem navrhoval i moznost pristupu do databaze na omezenou dobu formou aktivace uctu pres napr. SMS apod. ale je mi jasne, ze i kdyby se to nakrasne ostatnim libilo, neni nikdo, kdo zafinancuje a zajisti rozchozeni tohodle napadu...
prosim, nesklouzavejme aspon tady k urazeni... at tohle neni po tlacharne za chvili dalsi vlakno, ktery si budu mazat ze sledovani ;-)

mohl bys mi citovat nějaké místo, z toho co jsem napsal, kde jsem někoho urazil? díky😉

kacuro napsal/a:
...neumím ani nechci své věty balit do líbezných slov, které nikoho neurazí ... přeber si to jak chceš😉
bral sem to tak, zes to rek sam😉

Na co jsem to tam psala v těch pár řádcích,když to Oliver umí tak krásně dlouhosáhle popsat.🙄 😉

Oliver: Ja samozrejme ze zdejsi diskuze vim co casu vas vsechny zucastnene stala priprava a spusteni noveho webu a obdivuji to. Sam zrovna take nelezim cely den na gauci, v praci jsem prumerne 12h denne a casto si ji nosim i s sebou domu. Presto se zde jeste obcas dle svych chabych znalosti pokousim jinym pomoci s urcenim minci nebot se tim i ja dale ucim a rozsiruji sve vedomosti. Nedavno jsme treba s MisoPN objevili novy typ 3 krejcaru Leopolda I. a mel jsem z toho radost i kdyz mince nebyla moje a Leopolda take hlavne delam. Mozna sem pres svuj vek nepoucitelny, ale v lidech stale nejdrive hledam to lepsi a nepodezrivam je hned z ruznych podvodu a zneuziti. Navic si stale myslim ze pokud by jste nebyli s poskytnutymi informacemi tak skoupi - nenavrhoval jsem toho uvolnit moc, jen rozsirit popis u minci v databazi - tak nadeje na narust poctu minci v databazi a potencialne i novych clenu by byla nepomerne vyssi. No jak jsem psal, je to o rozdilnem nasem nahledu, cas to proveri. At se vam dari.

kucera: já myslím, že nikdo z nás se v zásadě nebrání tomu, aby bylo více informací přístupno i nečlenům, protože to asi přitáhne více lidí... určitě ne ale zadarmo a plně souhlasím s tím, co psal Oliver, že nelze připustit, aby díky znalostem a práci členů získávali např. překupníci informace, které budou využívat na úkor sběratelů pro svůj zisk.... Můžeme vymyslet systém, který dá přístup lidem jako jsi ty a nedá ho třeba těm překupníkům, ale to je teď opravdu hudba vzdálené budoucnosti.. s ohledem na pracnost rozjetí nového webu na to prostě není čas a peníze.

tady nejde o podezrivani, pokud jsem to tak podal... alespon ja to tak nevidim. jde o jev, ktery zname vsichni... tim, jak se grose zacali na netu vic resit, dal se na ne kde kdo a vysledek je kontraproduktivni... ceny sly naprosto nesmyslne nahoru a koupit dneska peknej kousek v obchode je skoro nemozne... alespon v Brne... pokud uz neco maji, ceny jsou k placi (pravda, proc by sli s cena pod Aukro)...
pokud nacpeme vsem dalsi a dalsi informace, dalsi a dalsi spekulanti (ano, dovolim si rict, ze polovina z tech novych zajemcu jsou spekulanti), budou skupovat dalsi a dalsi grose... to nechce asi nikdo...
na druhou stranu, pravda je, ze hmotnost a rozmery by snad zverejnene byt mohly, ne? hmmm? co vy ostatni na to? tim prece nic neztratime... nepujde nejak prehodnotit, co se zobrazuje a co ne? ja navrhuji otevrit diskusi na tema, co by se zverejnit mohlo a co naopak zustane nezverejneno... mozna jsme zbytecne striktni... btw. k tomu ma co rict i Gregy, napis pls cos mi psal... vytvorme nejaky navrh, ktery by se pak na schuzi mohl probrat...
a znovu trosku apeluji na to, abysme zvazili i formy spoluprace s lidmi, kteri proste z nejakeho duvodu nechteji byt nasimi cleny, ale presto jsou ochotni spolupracovat: Archy, Kucera, nevim kdo jeste... jsem pro vetsi vstricnost a v nekterych konkretnich pripadech i pro jiste "vyjimky" (opet pripominam, ze jsem zminoval "jine formy clenstvi"... uz primo vidim, jak me Pehu a Kacuro a i nekteri dalsi kamenuji jako naprosteho kacire...)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.