Moderátoři: blazek007, Admin - Zdeněk Jindra, smith, doddie
Zaregistrován
22. 10. 2016
Ďakujem Vám Zoubek-05 a riadil som sa podľa Vašich rád a tu je výsledok merania vrchu a spodku ( na všetky spôsoby), a musím sa vás opýtať, či to robím správne?
Ďakujem
Obrázky:
Zaregistrován
17. 2. 2016
Dobrý večer, zoubkování J ? Děkuji za pomoc, Hradčany se asi nenaučím.
Obrázky:
Zaregistrován
22. 10. 2016
Dobrý večer.
To si netrúfnem odhadnúť ale verím že fundovanú odpoveď budú mať Zoubek-05, Doddie a Stefanos532.
Zaregistrován
13. 12. 2010
To OskarOto: Nie.
J. Karásek: Zoubkování čs. poštovních známek (1918-1939). Zúbkovanie 11 3/4 na hodnote 30 hal str. 31-33.
Ps: Fakt je to tak ťažké dať si tú námahu a prečítať si aspoň dve strany z publikácie a pozrieť zopár ilustračných obrázkov ???
Zaregistrován
9. 2. 2008
Jožko máš svatou trpělivost😉 Pánové! Opravdu ve filatelii základ kvalitní, léty prověřená literatura. Ušetří vám to zklamání a na druhou stranu zase mezi filatelisty ukážete znalosti!
Zaregistrován
17. 2. 2016
Díky, špatně jsem se zeptal. Známku s J nemám je B. Jak poznám známku s J.
Zaregistrován
25. 12. 2012
Odpoved najdes v prispevku #13 na prvej strane od Zoubek-05, alebo na strankach filaso, konkretne v ich digitalnej kniznici a pri hladani informacii o 13J popripade 13K, narazis na mnozstvo dalsich clankov a informacii o Hradcanoch, bez ktorych sa pri zbierani tejto emisie znamok nezaobides. Je to najlacnejsi sposob aj ked narocny na cas, ale nemusis minat na zaciatok velke ciastky do odbornej literatury a katalogov bez ktorych sa aj tak v buducnosti pri serioznej studii nezaobides.
Zaregistrován
13. 12. 2010
Poznáš ju tak, že si prečítaš publikáciu J. Karáska: Zoubkování čs. poštovních známek (1918-1939), ktorú som ti tuším niekedy v minulosti posielal, pochopíš rozdiely medzi hrebeňovým a riadkovým zúbkovaním a následne si pozrieš príspevky 13 a 15, kde o tom píše Zoubek a dokonca tam máš aj scan známky 13 J, kde si svoje poznatky získané zo štúdia budeš môcť overiť v praxi.
Potom si zoberieš či kúpiš trebárs 1000 kusov 30 hal známok a týždeň po večeroch stráviš určovaním ZP a meraním zúbkovania.
Zaregistrován
13. 12. 2010
Je tu však aj iná cesta, ak máš na účte tučný balík peňazí, stačí zaloviť do aukčných katalógov a pri troche šťastia ju tam nájdeš a vydražíš si ju.
Zaregistrován
22. 10. 2016
Súhlasím s Pavlinkou a Doddiem, a svoju obhajobu poviem: ked som ja začal s filateliou pred 6 týždňami, tak som ani netušil o existenci neperforovanych známok a som rád, že mám aspoň základný katalóg :-) . No z druhej strany vy skúsenejší /všetci kt začali s fila pred 7 týždňami a viac🙂 /by ste s nami mali mat trocha trpezlivosti a trocha nás podstrčiť /nie z útesu/. Osobne mam tu tú najlepšiu skúsenosť a bola mi poskytnutá podpora, vysvetlenie a dokonca aj literatúra. Skúseným pánom veľmi pekne ďakujem a nebudem ich menovať, ale sú to Zoubek-05, Doddie a stefano523 :-).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.