Moderátoři: numismat, smith

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
9. 5. 2017, 08:58

No,nedá mi to abych ještě jednou nereagoval.. To že jak dukát ročníku 90 vystavený svého času Vámi,tak dukát ročníku 89 vložený dulou77 i dukát z karet ČNS jsou ze stejných želez s jejich drobnou korekcí ,a obměnou letopočtu je fakt. Ovšem ouha vyskytl se i ročník 88-také ze stejných razidel,a také s dokonale rovnou plochou střížku-čili nejstarší ročník z těch třech..ale světe div se-tento už má prasklé rubní razidlo. Jakpak je to možné? Kde je k nalezení jistě víte... ...

Pridaj foto.😉

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
9. 5. 2017, 10:18

Mno, hodit zlatou minci, byt padelanou, do kasny, tomu se rika hogo fogo furiantstvi😉

Profilový obrázek
Lopez1506

Uživatel

Zaregistrován:
26. 8. 2012

Vytvořeno:
26. 9. 2020, 13:47

V nadcházející aukci u Kunkera jde do aukce dukát L.I. s devítkou v letopočtu zasahující do mincovního pole o kterém zde byla před lety debata..

Domnívám se že zde jde o vzácně se vyskytující originál s touto variantou,který sloužil falzátorům jako předloha pro výrobu oněch falešných(zřejmě tedy plastových )razidel.

Zde si tedy myslím že jak členové protifalzátorské komise tak mi všichni se pleteme v tom,že se v originále tato varianta s nízko položenou devítkou nevyskytuje.

Při bližším pohledu jsou patrny nejen celé řady rozdílů,ale také celkové provedení liter v opise,mincovní plocha a řada dalších věcí...

To je jen můj názor,pokud má někdo jiný,rád si jej přečtu...

porovnání:

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Rgbreaker

Uživatel

Zaregistrován:
30. 12. 2016

Vytvořeno:
1. 3. 2021, 22:22

Zdravím, je tu případně někdo, kdo by mi dokázal poradit ohledně pravosti svatováclavského dukátu? Pokud ano, budu rád. Můj email rgbreaker@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.