Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
31. 7. 2008
Presne tak, ako Oliver píše. Človek musí mať šťastie, trpezlivosť ... ale dobrými pomocníkmi sú aj zdravý úsudok a vedomosti, ktoré postupom času zberaťeľ získa. Tiež nie som zástanca honby za perfektnými stavmi stredovekých mincí. Mám jeden alebo dva krajšie kúsky , ale na tých pár ďalších by sa dalo použíť označenie Garfielda - "plešky na brnenie" 😃 . Na tento kus som mal šťastie a zafungovali aj vedomosti. V určitom zmysle je "zbieranie" mincí jednoduchšie, ak človek má "dobré" finančné zázemie. Numizmatike a zberateľstvu sa dá úspešne venovať aj s malým rozpočtom. To ale musíte maťpádne argumenty pre Vašu polovičku /z vlastnej skúsenosti 🙂 /
Zaregistrován
20. 8. 2007
přesně tak - to že je maciho groš favoritem (poslal opravdu skvostný kus) neznamená, že už nikdo další nemá nic prezentovat
jak píše oliver není ostuda prezentovat kus s horší zachovalostí - je to středověk a prakticky skoro každý groš (či ražba) je něčím krásná nebo zajímavá
Zaregistrován
9. 8. 2012
Dobře, přemluvili jste mě. Ale je to ode mne opravdu drzost protože:
- Neumím to vyfotit
- Neumím groš správně vyčistit, proto raději nečistím.
Možná bych našel i s lepší ražbou, ale zase má na sobě víc sirníků, nebo co to je.
Byl bych vděčný, kdyby mi někdo poradil.
[
creen shot(http://postimage.org/app.php)
[
mage r(http://postimage.org/)
Zaregistrován
15. 5. 2009
Velmi slušný grošík, s čistěním tu jistě někdo poradí, jestli ovšem rada nebude znít "raději nechat".
Zaregistrován
15. 7. 2007
Ruhestandler: neumite fotit? fotite lip, jak 95 % uzivatelu tohodle fora. pro vas bohudik, pro ne bohuzel. s cistenim na tehle minci uz byste vice pokazil, nez vylepsil. toto nejsou sirniky, ale chloridy a mince je proste zasazena pomerne hluboko (to je bohuzel u minci z kvalitniho stribra nekdy problem a esteticky je to i pri mirnem zasazeni horsi, nez hrube vykorodovani medi u mene kvalitnich razeb). dokud nenacerpate zkusenosti sam, rady jsou zbytecne. toto zatim nechat jako to je. ono to nejakej rok vydrzi a v realu to vypada lip. kvalitni fotky jsou nemilosrdne🙂
Zaregistrován
28. 6. 2008
K té diskuzi výše- Právě proto a hlavně z tohoto důvodu- aby tu nebyly jen samý nadupaní krasavci jsem úmyslně začala toto nové téma svým kouskem se spoustou vad. Záměrně jsem nevybrala nejlepší kus, ale minci, kterou mám prostě ráda, a proto znamená pro mne více, než jiná.
Proto všem, kdo máte třeba i jen jeden groš mizerné kvality, hlavně že z něho máte radost, tak se jej nebojte dát sem!
Zaregistrován
27. 2. 2010
Zaregistrován
12. 8. 2006
Jeden přidám taky
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2011
Myslím, že tu ještě není Smolík 3, tento je dokonce bez tečky mezi Wenzeslaus a secundus. Není optimálně doražený, ale zase se špatně hledá...
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2007
hezké groše tady přibývají - pěkné pokoukání
také přispěji jedním exemplářem - varianta je to ta nejběžnějí, ale i tak se mi líbí
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.