Kacuro, jsi úžasný člověk, ale nesouhlasím s Tebou (úprava moderátora) ... věda je jen jedna...lhostejno, zda-li zkoumám Alzheimra, chemické vlastnosti nějaké sloučeniny, fyzikální chování nějakého subjektu či sociální chování určité skupiny... Výtečného vědce v oblasti chemie, fyziky, medicíny či třeba biologie si vážím stejně jako vědce z oblasti společenských věd... Tohle kategorizování na vědní či nevědní obory mi přijde hodně uvozené...
Wjem: věda jako věda, ale při požadavcích na znalosti studenta je jistě rozdíl, jestli chtějí studovat chemii (jako v případě Olivera), kde by již měli mít při nástupu na VŠ jisté znalosti z chemie, matematiky a nevím čeho ještě (chemie mě nikdy nebavila, ačkoli pracuji v chemičce a řídím tu technologický provoz🙂), a nebo (třeba) sociologii, kde se vlastně učí vše od začátku (alespoň za mě na střední škole ani gymplu žádná sociologie nebo něco podobného nebyla, nevím jak dnes)
a když už jsi mě nazval nulou, tak na svou obranu mohu říci, že při své "vědecké" činnosti jsem již publikoval 80 stránkovou studii na téma zoomorfních a antropomorfních držadel ocílky v odborném archeologickém časopise, ve které jsem vyvrátil 20 a více let staré nepravdivé názory týkající se jejich původu a provenience u odborné veřejnosti. ale nechci se s tebou přít o tom, kdo ho má většího, jen bych byl rád, aby druhé soudil až poté, co je lépe poznáš ...
Máš recht. Pokud je člověk alespoň trochu uvědomělý, tak si nevybírá podle reklamy, ale podle parametrů nabízeného zboží a služeb. A pokud je ještě více uvědomělý, tak se snaží žít bez nabízeného zboží a služeb (v rozumné míře😎 )
Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4
no bohužel bojovým uměním se už 8 let nevěnuji, neboť jsem v okolí nenašel žádné dojo, které by bylo trochu seriózní a od výletů do Prahy na tréninky jsem po roce upustil, neboť to bylo časově i finančně náročné, ačkoliv v Praze bylo (a je) těch dobrých učitelů spousta ... teď už je situace možná jiná, ale už jsem se přeorientoval na jiné zájmy ... katanu jsem měl po dlouhé době v ruce zrovna minulý týden, když mi jí shodilo kotě na zem ...
každopádně ta technika je nějaká hloupost, dachi znamená postoj a ne tasení meče😃 a iaido je výraz pro umění tasení meče😃
kacuro napsal/a:
no bohužel bojovým uměním se už 8 let nevěnuji, neboť jsem v okolí nenašel žádné dojo, které by bylo trochu seriózní a od výletů do Prahy na tréninky jsem po roce upustil, neboť to bylo časově i finančně náročné, ačkoliv v Praze bylo (a je) těch dobrých učitelů spousta ... teď už je situace možná jiná, ale už jsem se přeorientoval na jiné zájmy ... katanu jsem měl po dlouhé době v ruce zrovna minulý týden, když mi jí schodilo kotě na zem ...
každopádně ta technika je nějaká hloupost, dachi znamená postoj a ne tasení meče😃 a iaido je výraz pro umění tasení meče😃
Hlavně jí (katanu) dobře ochraňuj... Zaslouží si to, a třebas ještě v budoucnu promluví... v pravý čas...
Co se týče těchto a příbuzných oborů, bude na této úvaze kus pravdy.
Připomnělo mi ti případ mého dobrého známého, který cca před 5 lety vystudoval design na VŠ a od té doby nezavadil o jediný designérksý job. On studoval design již na střední a říkal, že ty nejtalentovanější studenty si designérské firmy přetáhly již v době SŠ studia a nastoupili do nich ihned po maturitě a nyní mají již dávno finančně i kariérně vystaráno. Sám říkal a nechci nijak hanit jeho schopnosti, jsou to jeho slova, že talent, schopnosti a dobré originální nápady, které jsou v těchto oborech prvořadé, se prostě nedají vystudovat - buď je člověk má nebo nemá.
Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4
no abych nebyl úplně proti reklamám, tak některé reklamy coca-coly jsou celkem vyvedené (ačkoliv jí nepiji), problémem však je ta propagační masáž. když jí v TV pouští 10x za den, tak otráví i sebe lépe a vtipně provedená reklama. na jiném fóru byl dneska tento odkaz, který se mi líbí, ale vidět to podruhé už nemusím😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.