Moderátoři: smith, Koniáš

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
28. 11. 2012, 18:00

tenzor: ale jo, ale těch extrémistů je myslím jen nepatrný vzorek, ostatní jsou obyčejní lidé jako my, kteří jsou jen ovlivnění kulturou ...

Serge Nubret

Uživatel

Zaregistrován:
3. 12. 2011

Vytvořeno:
28. 11. 2012, 18:53

My máme v rodině přiženěného muslima z Jemenu. Přistěhoval se do společného domu své ženy a jejich rodičů, přesto všem v domácnosti zakázal jíst vepřové, pít alkohol a chovat psy (ne všichni to vědí, ale muslimové považují za nečistá zvířata nejen vepře, ale také psy - v jedné muslimské zemi, teď nevím v které, je dokonce chov psů přísně zakázán). Dětem dal jemenská křestní jména. Už s nimi byl i doma v Jemenu, ale "Bez dcerky neodejdu" se naštěstí neodehrálo, jak jsme se všichni obávali. Zdá se to být celkem normální "evropsky" smýšlející chlapík, až na ty zákazy, které doma všem zavedl, dokonce i křesťanským rodičům své ženy, kteří jsou navíc majitelé domu😲

Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
28. 11. 2012, 19:15

Serge: je to takova hezka paralela s tim co se deje v EU, dovolil si to, protoze se proti jeho nehoraznostem (a ze je zavadet nekde kde jsem host sva pravidla nehoraznost, to musi vedet dobre) nikdo neohradil, takze ma jen potvrzeni ze jedna spravne🙂
No, potom budte radi, ze je "celkem" normalni...

Ale uz jsme opet odbocili od tematu dost daleko🙂

babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
28. 11. 2012, 19:54

no moja sesternica tiez chodila kto vyznaval islam, tak sme sa smiali, ze nas pozvu na svadbu tiekde do Tuniska, kde budeme mat bravcove hody, ako udene atd... :-) co prezili by to?

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
28. 11. 2012, 22:18

Serge Nubret
Máte chovat arabské plnokrevníky!! 😁
Anebo kočky.
Stejně mi není jasné, že v muslimských zemích existuje břišní tanec, když musí chodit v pytli.

Ale ti co se odpalují v autobuse to mají často tak, že děti umírají hlady, včetně jedné manželky a rodina dotyčného rozervance dostane X tisíc $ ... zkrátka si výrazně polepší. Takže je to nutno vidět i z druhé strany.

Profilový obrázek
grofik

Uživatel

Zaregistrován:
23. 10. 2006

Vytvořeno:
29. 11. 2012, 08:04

Fanatizmus je najhoršia dogma.😞

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
9. 12. 2012, 17:45

http://zena.centrum.cz/zdravi/novinky/clanek.phtml?id=763352#utm_source=atlasHP&utm_medium=stylebox&utm_term=position-5

dobré jsou také reakce pod šlánkem třeba od někoho ze života:
Ono to není jen o exaktních předmětech. Chvíli jsem učil na ZŠ a nestačil jsem se divit. Například při češtině jsem musel slohovku oznámit týden dopředu, pak se týden dopředu dělala příprava a nakonec se to dva dny psalo a stejně to byla katastrofa. Když si vzpomenu, že my jsme to zvládli za jednu hodinu, maximálně za dvě a bylo hotovo....! Při Angličtině jsem už si musel pozvat do hodiny hospitaci, protože mi přišlo divný, že sedmáci neumí pochopit po čtrnácti dnech mého intenzivního snažení rozdíl mezi prostým a průběhovým časem. Hospitující učitelka mi řekla, že takhle to neumí vysvětlit ani ona, že to už musí pochopit každej... nepochopil... 😲 😁

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
9. 12. 2012, 19:18

jo jo, čeština je velkým problémem i pro studenty VŠ. stačí mi, když vidím při referátech prezentace kolegů, je to tam samá hrubka a překlep, oni něco napíšou (spíše opíšou z literatury) a ani si to po sobě nepřečtou! ve třetím semestru jsme měli psát ročníkovou práci, vyučující (jeden z mých oblíbených doktorů na katedře) dal podmínku, že jak tam bude 10 pravopisných chyb, přestává číst a vrací to k přepracování. v předtermínu jsem byl jediný, komu ročníkovou práci uznal, někteří z mých kolegů to měli uznáno až o semestr později ... (a to jsem nastoupil VŠ 16 let po maturitě). na jednom předmětu jsme museli dělat kolektivní seminární práci. dělal jsem jí se dvěma kolegyněmi, které jsem ani neznal (bohužel to tak vyšlo). jedna z nich byla bez problémů a podala celkem dobrou práci. ovšem ta druhá nejen že nepochopila zadání práce a svůj úkol v rámci týmu, ale to, co napsala, se ani nedalo číst. v jedné větě byla schopná napsat i 4-5 pravopisných chyb! skončilo to tak, že jsem za ní musel její třetinu seminárky napsat sám od začátku, protože jinak bysme asi neprošli ... to jen jako příklad

PS: pro případné rýpaly: počáteční velké písmeno na začátku věty nepíši záměrně, je to takový můj styl😃 v oficiálních textech píši samozřejmě velké písmeno😉

Hanz

Uživatel

Zaregistrován:
4. 10. 2010

Vytvořeno:
9. 12. 2012, 19:19

Řada jedinců s titulem má dnes problém ručně vydělit dvě desetinná čísla nebo nedej bože použít při výpočtech logaritmické pravítko a tabulky, řada mladých doktorů už neumí ani klasicky odoperovat žlučník, napsat gramaticky správně pár vět je nad síly mnohých-nemluvě o slohové práci na dané téma bez předchozí přípravy atd. Znalosti současných školáků a studentů jsou povrchní bez znalosti souvislostí, hledání potřebných informací studiem v odborných knihovnách je považováno za přežitek a ztrátu času, ještě tak neco "vydolovat" z internetu a vytisknout to na tiskárně a tím to končí....,vyučující dnes až tak moc nezajímá zda žák či student porozumí učivu a jestli jej skutečně ovládá, odkroutí si své hodiny ve škole (ostatně je rád že má placenou práci) bez zadávání zcela jiště jim přetěžujících a je zatěžujících domácích úkolů. Pak to vypadá i jen se základním všeobecným povědomím u valné většiny dost katastrofálně....

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
9. 12. 2012, 19:23

Hanz napsal/a:

...vyučující dnes až tak moc nezajímá zda žák či student porozumí učivu a jestli jej skutečně ovládá, odkroutí si své hodiny ve škole (ostatně je rád že má placenou práci) bez zadávání zcela jiště jim přetěžujících a je zatěžujících domácích úkolů. Pak to vypadá i jen se základním všeobecným povědomím u valné většiny dost katastrofálně....

opravim: vyucujiciho to NESMI zajimat a NESMI klast studentum prekazky ve "studiu" ...jinak vyucujici dopadne spatne (to ze prijde o praci je to posledni)...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.