Moderátoři: smith, Koniáš

Misak33

Moderátor

Zaregistrován:
23. 12. 2009

Vytvořeno:
26. 11. 2012, 09:18

Samozrejme to je spise takovy dodatek nez ze bych chtel byt v rosporu s vyse uvedenym.

Přebytky antických mincí http://imince.net/?cat=2
Katalog účelových známek http://imince.net/katalog-ucelovych-znamek/

Hurley

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2010

Vytvořeno:
26. 11. 2012, 12:39

Podle statistik platí, že čím lepší finanční zajištěnost, tím vyšší procento sebevražd. Podle psychologů je to tím, že bohatí lidé díky tomu, jak jsou dobře zajištění, občas ztrácejí smysl života, zatímco ti chudší se stále musejí snažit, a tak mají svůj "hnací motor".

Nesnesitelná lehkost bytí

majkl

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2010

Vytvořeno:
26. 11. 2012, 16:09

Neni to ani tak o detech a ani o ucitelych, ale zaklad vychovy a navyku pro zivot vychazi z rodiny. A tam je ten problem! Rodice nemaj cas a nechtej se detem venovat, tak jim nakoupi televize, PC, mobily atd. a delej si decko co chces a jak dlouho chces. Zadna moralka, respekt k autorite, motiva k uceni atd. Co prinesou domu deti az znamku vetsinu rodicu nezajima. Preci za to, ze ma dite spatnou znamku nemuze lenost a to ze se dite nenaucilo, ale to ze je spatny ucitel... to je blbost a zase opet zjednoduseni situace vychovy rodicu, kteri za sve rozmazlene fakany oroduji u ucitelu, jaky jsou to chudacci ze byly nemocny a ze se z ruznych duvodu nemohli ucit, pritom ale cely dny parej na PC a buhvi co jeste. Mluvim ze zkusenosti predevsim ze zakladni skoly, coz je ale zaklad ke studiu dalsimu a to se projevuje i na dalsich stupnich vzdelavani.

Není to tak dávno, co byl v novinách rozhovor s ředitelem jedné "lepší" pražské průmyslovky. Mj. přišlo na přetřes i téma manuální zručnosti středoškoláků. Zazněl tam velmi rozumný postřeh: když se před 30 lety tatínek furt hrabal v motoru Škodovky a pořád doma musel něco opravovat, synek mu hleděl pod ruce a chtěl mu pomáhat. Který tatínek dnes něco takového dělá? Žádný, protože buď to nejde (nové auto na koleně neopravíš), nebo se tatínek snaží, aby nic opravovat nemusel (opravují "socky") - to ale většinou znamená, že na ty pořád nové věci musí vydělat, čímž pádem nemá na synka čas. Samozřejmě je řeč o průměrném vzorku populace.

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
26. 11. 2012, 16:18

Ad zručnost: No co chceš, dnes automechanik když svítí u auta kontrolka A, dle manuálu od výrobce odmontuje kryt č. 1, vyndá obvod 236 (taková cvičená opice bez nutnosti uvažovat) a nahradí ho novým kusem obvodu za 15000Kč, pokud to nepomůže, nahrazuje další díly. Co vlasně nejde někdy ani neví. Závadu ale dělal třeba jen jeden přehřívající se odpor na té drahé desce v ceně 1 Kč. To je odbornost v praxi a tlak výrobců na odběratele. Toto ale neplatí jen u mechaniků, ale v mnoha oborech a na všech úrovních. A dalo by se pokračovat...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
26. 11. 2012, 16:36

No jo, dnešní motory jsou příliš složité a úmyslně kompaktní, aby se nedaly opravit doma šroubovákem. A to tomu přitom rozumím jako koza petrželi.
Platí to i u foťáků. Dneska to je samý digi a když se na tom cokoliv pokazí, tak se to dá prakticky jen vyhodit.

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
26. 11. 2012, 17:23

v dnešní spotřební době se také vše dělá jen tak, aby to chvíli vydrželo (nejlépe přes záruční lhůtu), pak se to pokazí a musíme si koupit nové. dizainově je všechno krásné, ale je to šunt, stejně jako naše civilizace😃😃

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
26. 11. 2012, 19:45

sme fakt jak banda duchodcu, ale nemuzu si pomoct a souhlasne chrchlam...

Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

Vytvořeno:
26. 11. 2012, 19:53

sme fakt jak banda duchodcu, ale nemuzu si pomoct a souhlasne chrchlam...

Mě, prosím, vynechat - nesdílím tento staromilský negativismus😋

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
26. 11. 2012, 19:55

v dnešní spotřební době se také vše dělá jen tak, aby to chvíli vydrželo (nejlépe přes záruční lhůtu), pak se to pokazí a musíme si koupit nové. dizainově je všechno krásné, ale je to šunt, stejně jako naše civilizace😃😃

Jo tak to je. U toho mne před časem dostalo, že jedna z firem vyrábějících elektroniku záměrně nechávala ve výrobku části poškozující výrobek(znižující jeho životnost), protože výzkum odhalil, že záruku to vydrží(cca 2,5-3 roky) a pokud by tu vadu odstranily, tak bez jakýchkoliv dalších nákladů byla životnost nejméně 5 a více let. e to informace z doslechu, ale docela bych tomu věřil... 🙄

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

babygulka

Moderátor

Zaregistrován:
7. 6. 2010

Vytvořeno:
26. 11. 2012, 19:59

dracku pri tych cinskych vyrobkoch sa ani nedivim, vsetko sa vyraba tam a mi nemame pracu

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.