Zaregistrován
27. 12. 2009
Korunko, ty jsi ale číslo! 😁 Mít v rukou celkem pěknou křižáckou bilonovou ražbu a nevědět o tom, no neptám se za kolik jsi ji koupila, ještě bych záviděl 😉
Kyperské království
Henri II. (1285 - 1306, 1310 - 1324)
Billon denier (patrně z období druhé vlády)
Mincovna: Nicosia ???
První část opisu si přečetla správně, druhá by měla znít ierusalme et chipre (jeruzalémský titul bude zkrácený, ten kyperský tam vidím)
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
28. 6. 2008
..no, koupila jsem to celkem náhodou, že se mi to líbilo a moc jsem nepřihazovala, spíše tak ze srandy, stálo mne to asi 220,- s poštovným ze Slovenska😃
Moc ti děkuji za určení! Nečekala jsem, že se to někomu podaří určit 😉 Klobouk dolů nad vědomostmi 😃
Zaregistrován
22. 7. 2011
Korunko já jsem si myslel, že studijní materiál se kupuje hlavně z důvodu podpoření například nějaké teorie, ale jak koukám, Ty jsi celý proces obrátila.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
27. 12. 2009
Reálnou cenu bych odhadl kolem 300Kč + pošta , takže jsi koupila dobře😉
Ještě pár odkazů:
https://www.yorkcoins.com/cs72_-_cyprus,_henry_ii_(1310-1324),_silver_denier.htm
http://www.ebay.com.au/itm/A807-NICE-CRUSADER-HENRI-II-AR-DENIER-CYPRUS-JERUSALEM-/120744454341
http://vessels-of-time.com/medieval_coins_page_2.htm
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
28. 6. 2008
:lol: 😆 😆
No, asi takto- občas mám takové úlety 😁 , že když se mi nějaká mincička líbí, tak ze srandy přihodím. Tedy jen, pokud jsou relativně levné a tolik, na kolik se mi líbí 😃 U dražších bych to samozřejmě neriskovala 😃
No a na studijní důvody- protože mne pak baví zjišťovat, co jsem to vlastně koupila. Tak studuji a hledám. Tím si říkám, že se člověk nejvíc naučí, tím hledáním. Proto studijní, i když je to v mém případě asi nesprávný výraz 😆 ) Tady jsem se ale zhruba po týdnu nedobrala nikam. Jen jsem tušila, že je to středověký denár 😆 😆 😆 Což asi moc není 😆
PS: Jan- děkuji 😉
Zaregistrován
22. 7. 2011
Korunko, mě by se toho líbilo, ale jsem na sebe pes a šetřím si penízky pouze na své úzkoprofilové zboží. Pokud bych mohl něco pěkného koupit a nedostávali by se mě finance vinou jiného nákupu, který jsem nepotřeboval, neměl bych klidné spaní.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
7. 10. 2006
jak to, že ne? máš denár z přelomu 13.-14. stol.😉
Zaregistrován
28. 6. 2008
..alespoň mám teď důvod vzít do rukou chytrou knížku o historii a přečíst si něco o křižácích 😃
Zaregistrován
16. 2. 2008
Mně nejvíc pobavila tzv. Dětská Křížová Výprava v roce 1212.😋
Zaregistrován
6. 11. 2008
i Ty pamětníku... 😁 😈
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.