Moderátoři: numismat, smith

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
23. 11. 2018, 14:51

nz, poslal jsem Ti email, tak si ho precti.

___

Uživatel

Zaregistrován:
24. 3. 2010

Vytvořeno:
23. 11. 2018, 14:55

Aj ja som korunke písal mail. Som zvedavý, od koho bude nakoniec mať toho Kopického. 😃

___

Uživatel

Zaregistrován:
24. 3. 2010

Vytvořeno:
23. 11. 2018, 15:00

A keďze už čoskoro budem pre teba niečo mať, tak aj tebe idem napísať mail 😃

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
23. 11. 2018, 15:03

K tomu Kopickemu, jedna se o toto dilo:

EDMUND KOPICKI: ILUSTROWANY SKOROWIDZ PIENIĘDZY POLSKICH I Z POLSKĄ ZWIĄZANYCH, (CZĘŚĆ I-II TABLICE I TEKST), Wydanie: Warszawa 1995, Polskie Towarzystwo Numizmatyczne.

koho zajima vic, tak napr. zde je ibliograficky zaznam](http://www.worldcat.org/title/ilustrowany-skorowidz-pieniedzy-polskich-i-z-polska-zwiazanych/oclc/36178874&referer=brief_results).

Knizky vypadaji jak je na obrazku a pak je tam to, co jsem nasel na str. 378 a k tomu "prirazeni" (str. 305), s nimz si podle mne mnohdy vubec nevi nikdo rady ani dnes (jinymi slovy je dost mozne, ze nektere z tech kvant brakteatu nejsou ani polske):

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

maros

Uživatel

Zaregistrován:
17. 1. 2014

Vytvořeno:
23. 11. 2018, 15:36

kopického som si stiahol z webu (nerobím to moc rád), ale už dlhú dobu ho zháňam a a stále nič. Naposledy bol na aurei, hodil som limit, pretože som nemohol byť v tom čase pri kompe a zasa mi ušiel. Ele prehŕňať sa v tých šialene veľkých pdfkách je fakt naprd.

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
23. 11. 2018, 15:53

kopického som si stiahol z webu (nerobím to moc rád), ale už dlhú dobu ho zháňam a a stále nič. Naposledy bol na aurei, hodil som limit, pretože som nemohol byť v tom čase pri kompe a zasa mi ušiel. Ele prehŕňať sa v tých šialene veľkých pdfkách je fakt naprd.

Záleží ako je PDF súbor vytvorený a organizovaný. Bežne mám PDF nedostupnej literatúry ako napr. Pohl,... V niektorých sa dá krásne listovať, v niektorých dokonca aj vyhľadávať, ale napríklad maďarské PDF sú otrasné. Tam sú natvrdo naimportované obrázky pravdepodobne v nejakom menej štandartnom kompresnom formáte, lebo mi ich síce načíta, ale potom to listovanie stojí úplne za prd.

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

Vytvořeno:
23. 11. 2018, 18:57

Fidzi: Nastuduj si jak jsou obrázky uloženy v PDF formátu a pak se vyjadřuj. "menej štandartny kompresny formát" neexistuje.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
23. 11. 2018, 19:14

Fidzi: Nastuduj si jak jsou obrázky uloženy v PDF formátu a pak se vyjadřuj. "menej štandartny kompresny formát" neexistuje.

Gorila, neviem či PDF si každý obrázok konvertuje do bitmapy, jpeg alebo ich ponecháva v pôvodnej štruktúre, ale mám kompletný scan Ungera v PDF (vo forme obrázkov) a funguje bez problémov. Naproti tomu maďarské PDF sa ešte cca 20 sekúnd po načítaní nedokážu korektne zobraziť... takže rozdiel tam bude.😉

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Profilový obrázek
oliver

Moderátor

Zaregistrován:
15. 7. 2007

Vytvořeno:
23. 11. 2018, 19:22

kdysi, kdyz jsem jeste mival zachvaty optimismu, jsem chtel ty uz bezne neprodejne a bezne nedostupne veci pokud mozno kvalitne zdigitalizovat, aby se pak nestavaly v rukach spekulantu nastrojem k nehoraznemu vytaceni cen za nedostupnou a pritom zakladni literaturu.

nebudu psat, kolik casu stoji uprava jedne nascannovane stranky tak, aby to nebylo rozhazene, aby se pripadne zlepsila citelnost etc. a jak prislo kde komu i par korun moc na to, aby se toho zucastnil.

na to, jaky o to tehdy nebyl zajem a pochopeni take ne, zahy se vzdy nasel nejaky "nezistny" jedinec, kdo se k takove kopii dostal a hned ji za uplatu siril dal.

no a tak to tady mame - zadarmo, nekavlitne zbastlene zkomprimovane scany, ktere ani nikdy nepujdou prohnat rekognitou. me tyhle veci stvou jen tehdy, pokud u sebe nemam knihovnu (a plus mi samozrejme par veci chybi, to nepopiram, bohuzel ten Kopicki take).

Fidzi, Gorilo, to bych neresil. Poustet se tady do toho, co vsechno vlastne muze byt PDF a jak by spravne PDF melo vypadat a jak obvykle nevypada, o tom, ze vetsina autoru neudela ani obsah etc. etc.

je to marny, je to marny, je to marny

ale vite co? vsichni mame, co si zaslouzime 😁 😁 😁

korunka

Uživatel

Zaregistrován:
28. 6. 2008

Vytvořeno:
24. 11. 2018, 17:13

nz, poslal jsem Ti email, tak si ho precti.

Moc děkuji oběma!

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.