Dík za určení. Vypadá to, že je to ono.🙂
toml: z fabriky mince se stejně jako jv64 přikláním k rakouské ražbě. Bude to tak na 90%. Moravu i Uhry bych vyloučil. V CNA jsem také nenašel. Období by mohlo být klidně kolem Leopolda VI. ale pomohlo by tomu, kdyby byly v souboru i nějaké další mince. Když tak můj mail: mince01@seznam.cz
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Abych si napřed vyjasnil pojmy - mince vlevo - mince vpravo, mám tomu rozumět, že líc a rub na obrázcích k sobě patří vždy ne po řádcích, ale nad sebou ? To jsem pak asi špatně pochopil.
Z převodníku v CNA, s.98 pak čtu totéž, co Tom : Koch 131 (je to ta kniha s červeným přebalem ?) = Luschin 58 = CNA B 133, to je ale určitě jiná mince.
pavelgregor: K bývalému Lusch.122 - je na Bavorsko něco novějšího, kde by se dal najít ? Mám jen starého Beierleina a Emmeriga (Řezno).
No evidentně v té literatuře nesrovnalosti jsou. Našel jsem nejenom pěkně naskenovanýho Luschina na http://www.digitalis.uni-koeln.de/Luschin/luschin_index.html , ale v něm kupodivu jeden kousek, který jsem hledal už dříve. Je v tabulce pod číslem 108 (kříž nad městem) a když se podívám do Kocha, tak ten ho překládá na své číslo 229. Pod číslem 229 má ale úplně jiný fenik! Tak nevím.😕
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.