Moderátoři: numismat, smith

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
5. 9. 2017, 06:38

V případě publikace zůstane nálezce samozřejmě v anonymitě, pokud si nebude přát opak. Kontakt na mě: kacuro zavináč seznam.cz

Athene

Uživatel

Zaregistrován:
29. 9. 2014

Vytvořeno:
5. 9. 2017, 09:14

Myslel jsem si, že je to nález. Lícní strana (se lvem) bude z oficiálního razidla, odpovídá tomu ikonografie i styl písma (typ VI dle studie, která je v současnosti v tisku a vyjde v jagellonském NS). Rub neznám, nicméně přijde mi celkem košer. Litera W má povedený tvar odpovídající době, navíc stejné R bývá u některých BP právě u typu VI (dle studie) v lícním opisu. Předpokládám, že případný dnešní tvůrce, který by chtěl přijít s nějakou záhadou, by tuto paralelu jen těžko pochytil, leda by četl rukopis té mé studie před vydáním🙂 Stejně tak ta koruna odpovídá v detailech jejímu vyobrazení na některých Vladislavových haléřích, byť tam má rovnou čelenku. ...

Mám nesmírnou radost nejen za sebe ale i za kamaráda. Minci určitě nebude chtít prodat neb to má jako koníček ale myslím že se zapůjčením pro studie nebude problém. Ozvu se na email.

denary

Uživatel

Zaregistrován:
18. 1. 2010

Vytvořeno:
5. 9. 2017, 17:08

je byl bych také rát za nějaké foto.Podobnou kresbu jsem u těchto bílých peněz již viděl,ale nikdy s tímto r,které bylo očividně použito z puncú v opisu kolem lva.Podobný stil bych viděl možná na nějakých tlustých penězích.Můj email je honnval@seznam.cz Díky
¨

denar

Uživatel

Zaregistrován:
6. 2. 2008

Vytvořeno:
5. 9. 2017, 20:15

Skoro všichni jste se přiklonili k jacxove interpretaci písmene R, ale já bych spíš řekl že tam opravdu je B. Smysl to dává stejně jako R. Taktéž prosím o kontakt na mince01@seznam.cz. V případě prodeje asi bude pro prodávajícího nejvýhodnější aukce.

Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz

Athene

Uživatel

Zaregistrován:
29. 9. 2014

Vytvořeno:
6. 9. 2017, 09:55

Skoro všichni jste se přiklonili k jacxove interpretaci písmene R, ale já bych spíš řekl že tam opravdu je B. Smysl to dává stejně jako R. Taktéž prosím o kontakt na mince01@seznam.cz. V případě prodeje asi bude pro prodávajícího nejvýhodnější aukce.

Je mi líto ale mince není na prodej...

Profilový obrázek
pavelgregor

Moderátor

Zaregistrován:
23. 6. 2007

Vytvořeno:
6. 9. 2017, 17:13

To je dobře. 😆 Ale lepší fotky by tady asi rádo vidělo víc lidí.

pepechamik

Uživatel

Zaregistrován:
11. 10. 2009

Vytvořeno:
6. 9. 2017, 17:52

Možná to vizni blbě ale co na te minci mam hledat? V čem je tak zvlastni?

denar

Uživatel

Zaregistrován:
6. 2. 2008

Vytvořeno:
6. 9. 2017, 20:53

Tak třeba siroky strizek a téměř dokonalá ražba na lici. To se vidi u tlustých peněz, ale ne u obycejnych. Rub už je zcela výjimečný. Pod W je písmeno B(R), což zřejmě dosud bylo nezname. Plus zajímavá kresba. Proste pozoruhodny drobak.

Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz

pepechamik

Uživatel

Zaregistrován:
11. 10. 2009

Vytvořeno:
6. 9. 2017, 20:59

Misto toho B(R) by melo byt E ne?

pepechamik

Uživatel

Zaregistrován:
11. 10. 2009

Vytvořeno:
6. 9. 2017, 21:08

Co jsi myslel tim zajimava kresba. Mam par kusu techto penizku a prijdou mi stejny. Mimo toho BR

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.