ta strana se lvem mi prijde az podezrele dokonala, nemuze to byt neco novodobeho?
je tady na tom odkazu, staci dat CTRL+F a "DROICT":
Myslel jsem si, že je to nález.
Lícní strana (se lvem) bude z oficiálního razidla, odpovídá tomu ikonografie i styl písma (typ VI dle studie, která je v současnosti v tisku a vyjde v jagellonském NS).
Rub neznám, nicméně přijde mi celkem košer. Litera W má povedený tvar odpovídající době, navíc stejné R bývá u některých BP právě u typu VI (dle studie) v lícním opisu. Předpokládám, že případný dnešní tvůrce, který by chtěl přijít s nějakou záhadou, by tuto paralelu jen těžko pochytil, leda by četl rukopis té mé studie před vydáním🙂 Stejně tak ta koruna odpovídá v detailech jejímu vyobrazení na některých Vladislavových haléřích, byť tam má rovnou čelenku.
Takže za mě by se mohlo jednat o nový typ bílého penízu (uvidí se dle metrologie), který by bylo jistě záhodno nechat ještě prozkoumat někomu, kdo tomuto období rozumí a má ho v oku (čili kacuro🙂), pak k tomu sepsat nějaký článek do numis. časopisu. Pro nálezce je případná publikace této mince žádoucí z důvodu jejího lepšího zhodnocení v případě prodeje ...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.