jacx, loutkař - pánové díky !!! Jaké bylo mé překvapení, neb ten článek jsem měl otevřen v druhém okně prohlížeče, zatímco jsem se na fóru dotazoval. Každopádně moc díky za info.
Rád poradím s antickým Římem, ale středověk teprve objevuji.
P.S. Omluvte někdy zhoršenou diakritiku, pokud píšu z tabletu. Děkuji.
Dolehla na mě finanční krize; jím plesnivé sýry, piji staré víno a jezdím v autě bez střechy.
To Alyssa : To bohužel nevím, protože to nesledují. Ale odhadoval bych to řádově v desítkách eur při prodeji např. přes ebay. Pokud by jste to prodávala v tuzemsku, viděl bych to spíš na stokoruny. Já bych si ho např. jako zajímavost koupil, pokud by cena byla max. 400 Kč. Ale Vy můžete narazit na člověka, který zrovna po tomto žetonu bude toužit a dá Vám mnohem víc ...
˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Zdravím páni,
Keďže v určovaní viedenských fenigov som veľmi slabý, tak by som vás rád poprosil o určenie a poprípade aj ocenenie týchto fenigov.
Obrázky:
Zkusím horní tři:
- vlevo: Pasov-biskupství, podle pravděpodobné iniciály E nad znakem Ernst v.Bayern (1517-54), fenik
- uprostřed: Fridrich Sličný jako římský král (1314-30), mincovna Vídeň, fenik, literatura CNA B220
- vpravo: Přemysl Otakar II. jako rakouský vévoda (1251-76), mincovna Vídeň nebo Enns (dle reversu), fenik, literatura CNA B177
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.