Zaregistrován
16. 2. 2008
Zaregistrován
12. 2. 2010
Turtle: díky za zastání.......
Dráčku: Ano máš pravdu....na to jak jsem tady dlouho, bych už měl umět si na googlu najít takové mince.....jestli jsou tak časté...nevím......
Chtěl bych jen konstatovat toto:
Jak poznamenal Turtle, žena je v šestinedělí a máme spoustu práce s mimčem, bolí ji bříško a jediné, co ji trochu utiší, je stálé nošení na rukou.....K PC si ji vzít nemůžu, protože to má drahá polovička nechce.....A ikdyž si ráno zapnu PC a večer vypnu, tak u něj moc nepobudu, protože sotva sednu, tak se malá vzbudí, nebo po mě je něco žádáno....kolikrát se vzteknu, že sotva co jsem si sedl, tak už musím vstát.....Maily? Hrnu před sebou a řeším jen ty nejdůležitější....
K mincím samotným a jejich určování......Jsem schopen si určit jen ten okruh ( nějakým způsobem ), o který se zajímám ( PG )....plus ještě něco ze základních katalogů Novotného......Takže pokud sem hodím nějakou minci, pro většinu byť často se opakující, ale mě dosud neznámou....nediv se.......
Nemám dost času a klidu na to, abych si pozvolna procházel veškeré zde uveřejněné informace....k mé škodě......
Takže když už sem něčím přispěju, je to hektická záležitost a kolikrát vlastně se spožděním si uvědomím, co jsem to zase napsal za blbost......
Ale jak jsem již psal....máš pravdu.....měl bych se polepšit a získat širší záběr informací a vědomostí, než jen PG.....
Čili až bude čas...polepším se.....😉
Zaregistrován
12. 2. 2010
Jo, Turtle, zapoměl jsem ti poděkovat za pomoc při určení....dikec
Zaregistrován
10. 7. 2011
Dobrý den,s těmito mincemi si nevím rady při určení,první je měděná a druhá stříbrna a obě měří 15 mm,díky všem.
Obrázky:
Vždycky je třeba obětovat něco, co chceme, kvůli něčemu, co chceme ještě více...
Zaregistrován
27. 12. 2009
I ta první je stříbrná, jen není dočištěná. Kostnice (Konstanz), krejcar b.l., ražba za Leopolda I.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
10. 7. 2011
Jsou to tedy stejné typy? První mince se opravdu zdá měděná a jestli není,tak je to se stříbrem půl na půl,na rozdíl od druhé mince.
Vždycky je třeba obětovat něco, co chceme, kvůli něčemu, co chceme ještě více...
Zaregistrován
27. 12. 2009
První je nedočištěná, druhá je dočištěná a možná leštěná. Ty krejcary byly nízké ryzosti (20 - 25% stříbra, zbytek měď). Nic jiného v tom nevidím🙂
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
10. 7. 2011
Dík.
Zaregistrován
4. 7. 2010
2 krejcar Maximilian I... pomůže někdo s datací? dočetl jsem se že snad dřívějším ražbám chyběl právě letopočet, ale nic bližšího nemůžu najít... děkuji
http://www.forumancientcoins.com/gallery/displayimage.php?album=1767&pos=10
tady je téměř stejnej, jen ta dvojka je jiná
Obrázky:
Zaregistrován
3. 2. 2011
Jedná se o ražbu před rokem 1624 - viz scan:
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.