Zaregistrován
23. 12. 2010
Tak to je působivý seznam, co na to pavelgregor?🙂 Já si tedy těmi Bavory vůbec nebyl jist, jsem v podstatě schopen jen vyloučit Vídeň (Koch 1983). Tak by to mohl být třeba i Salcburk..
Zaregistrován
23. 12. 2010
Tady je druhý kousek, už trochu poznamenaný oběhem. Myslel jsem si kvůli tomu klíči na Regensburg, ale to by ta postava musela být svatý Petr 😁
Obrázky:
Zaregistrován
23. 12. 2010
A třetí, s kozičkou na rubu. Líc je pro mě záhadou. Stačí to otočit a zmizí i ta naznačená hlava dravce.
Tak jestli můžu ještě jednou poprosit odborníky..
Obrázky:
Zaregistrován
15. 5. 2009
Salzburg z toho nebude nic, ten je taky popsaný v CNA.
Ta druhá mince by mělo být opravdu asi Řezno, se sv.Petrem je tam několik feniků, i když tento je takový nedbale provedený. Hlava gryfa bývá ve Freiburgu, ale tam jsou ty mince jiné fabriky. Na řezenských se gryf také objevuje, ale celý.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 6. 2007
Toho maníka s klíčem bych tipnul na Štýrsko Fridricha II. mincovna Graz. Teoreticky by mu mohl být podobný. Otázkou je, jestli to je opravdu klíč. Mohl by to taky být prapor.
Jinak jsem zatím taky nic podobného nenašel.
Zaregistrován
23. 6. 2007
Janicek : Ta první by při trošce představivosti ( za předpokladu, že se jedná o půlený štít a v pravé půlce je orlice ) mohl být Albrecht VI. (1458-1463) mincovna Linec. Ale vpodstatě spíš hádám.
Zaregistrován
15. 5. 2009
pavelgregor: Štýrsko není určitě špatný nápad, i když tam bohužel nic taky přesně nesedí. Je tam navíc pár věcí, které jsou podobné rubu od toho "Zobana", např. D 70 a D 71. Ta první mince se mě zdá přece jen starší než 15.stol., ale můžu se mýlit
Zaregistrován
23. 6. 2007
Já jsem ještě jednoho ptáka našel v Saurmoj v tabulce V. číslo 247. Není to sice ono, ale podoba tam je, takže možná jestli nepátrat tímto směrem.
Ta první mi je záhadou. Prolezl jsem všechny stránky, co mám v PC, ale nic podobného jsem nenašel. Ale naopak se mi potvrdil ten Janickuv Linec.
Zaregistrován
23. 6. 2007
Já bych měl taky jednu prosbu na určení. Nějak ho nemůžu najít.😳
Děkuju.
Obrázky:
Zaregistrován
23. 12. 2010
Ještě než někdo odpoví, bych chtěl poděkovat Vám a jv za pomoc při hledání těch mých tří kousků. Očividně jste na tom mákli, až mám coby laik trochu problém porozumět některým odpovědím🙂 Snad jsem ale správně pochopil, že bych měl ještě zapátrat, pokud byste mi doporučili nějakou literaturu, pokusím se ji sehnat..
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.