Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

TomasJ

Uživatel

Zaregistrován:
4. 11. 2011

Vytvořeno:
5. 12. 2011, 05:10

Prosím o ocenění stříbrné mísy z první republiky, jedná se o stříbro 800/1000, je na ní prvorepublikový punc z r.1921-hlava ženy v šátku dívající se doleva a na pravé straně hlavy je č.3, dále je tam vyražená značka "BK" a značka "RUD.RECHNER" a pak ještě ručně vyryté číslo 3763,váha je cca 800 gramů.Předem děkuji za odpovědi.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

Vytvořeno:
5. 12. 2011, 08:12

Cena samotného stříbra je cca 12500Kč.

Nevím jak si na tom stojí stříbrné mísy této zlatnické/stříbrnické rodiny, ale ostatní drobnější kousky se prodávají "draho". Očisti ji od prachu, nech si ji v nějaké aukční síni ověřit a pak ji schovej na horší časy.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
5. 12. 2011, 09:29

chce se to poptat v nějaké aukční síni, ale pokud to není nějaké výjmečné výtvarné zpracování nebo sběrateli oblíbený výrobce, pak bývá při dnešní vyšší ceně stříbra cena bohužel často jen kolem ceny kovu...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
5. 12. 2011, 12:18

"RUD.RECHNER" zase tak neznámé jméno nebude, objevuje se na aukcích, např.:
http://www.liveauctioneers.com/item/168935

tezcatlipoca

Uživatel

Zaregistrován:
10. 9. 2009

Vytvořeno:
6. 12. 2011, 00:03

Značka "Rud.Rechner" nebude výrobce, ale prodejce, vcelku běžná praxe kolem přelomu 19/20 stol. že si někteří obchodníci značili "své" zboží. Mistrovská značka, tedy výrobce, je BK. Bohužel, o koho jde nevím, tipuju že to nebude moc běžný mistr, nepamatuju se že bych se s tímhle monogramem už setkal (ale člověk si nepamatuje všechno, že..) S cenou to bude tak jak psali kolegové, osobně bych nešel víc než nějakých 10-20% nad cenu kovu (samozřejmě ne výkupní, ale aktuální cenu na burze). Vypadá celkem zachovale (rozhodně nedoporučuju neodborně čistit), ale zas na ceně ubírá že není kompletní (určitě byla nahoře ještě křištálová miska - vhodná se dá ale při troše trpělivosti jistě sehnat). Pokud chcete prodat, bude asi nejlepší obrátit se na dobrou aukční síň, jak píší kolegové, některé věci občas překvapí a prodají se za víc než by člověk myslel...Ale je třeba mít na vědomí, že často se naopak i krásná věc prodá za výrazně míň než je cena kovu.

TomasJ

Uživatel

Zaregistrován:
4. 11. 2011

Vytvořeno:
8. 12. 2011, 07:39

Oprava : při bližším zkoumání punců a značek jsem zjistil,že nejde o značku "BK" ale o značku "RK",pokusil jsem se to i vyfotit-viz příloha,a ještě oprava váhy,ta je pouze 482g,spletl jsem to,protože jsem to kdysi zvážil i s tou skleněnou mísou,tu jsem už ale nenašel.A kdyby někdo věděl,co ty značky znamenají,byl bych moc rád.

Obrázky:

gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

Vytvořeno:
8. 12. 2011, 08:04

Aby se přišlo na to co ty značky znamenají, musel by jít o makro a ne běžnou fotku.

Jinak cena kovu klesla na cca 7000 Kč, díky nižší váze.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

tezcatlipoca

Uživatel

Zaregistrován:
10. 9. 2009

Vytvořeno:
8. 12. 2011, 22:00

Co znamenají značky už přece bylo řečeno, určují výrobce - mistrovská značka RK je jeho monogram. Druhá značka je klasický prvorepublikový punc na větší zboží, "hlava selky", určuje období (1921-29) a ryzost (800).
Značka Rud.Rechner je značka obchodníka, který ji kdysi nakoupil od výrobce a dál prodával.

TomasJ

Uživatel

Zaregistrován:
4. 11. 2011

Vytvořeno:
8. 12. 2011, 23:03

Omlouvám se, ale asi jsem se blbě zeptal, myslel jsem, který stříbrnický mistr měl tento monogram RK.

TomasJ

Uživatel

Zaregistrován:
4. 11. 2011

Vytvořeno:
13. 12. 2011, 05:53

Přidávám nová a čitelnější fota po vyčistění, tak snad to vypadá už líp.A co ta mistrovská značka "RK", nevíte kterému stříbrníkovi patří?

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.